Един по-силен дъжд - и всички по лодките!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7487392 www.24chasa.bg

Нещо с инфраструктурата в големите градове явно не е наред - един по-силен дъжд и започваме да се тюхкаме, че ситуацията е направо бедствена. Два-три наводнени подлеза и кметовете са готови да обявяват извънредно положение. 

Хайде да се разберем - дъжд е валял и пак ще вали със сигурност. А както са тръгнали промените в климата, и порои ще има по-честичко. Затова трябва да се мисли предварително как да се овладяват придошлите води, вместо да се държим като първобитни хора пред идващата неизбежна катастрофа.

Всичко опира до математика и прости изчисления колко вода може да поеме канализацията на един град. Ако толкова няма качествени проектанти и строители, да си внесем, но да се научим да управляваме рисковете, вместо да ги посрещаме с голи гърди или в краен случай (както направиха в Пловдив) с лодки по подлезите и булевардите.

Продължим ли по сегашния (глупав) маниер, страната ще търпи щети за милиони левове и все така ще сме неподготвени за един най-обикновен проливен дъжд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой краде най-много ток

    Установен е поредният крадец на ток - цял хотел с високотехнологични хватки е теглил електроенергия, без да плаща. Софтуерните манипулации и кражбите на електроенергия от хотели, ресторанти, копачи на биткойни, понякога от цели заводи правят количествата неплатен ток повече от този, който “изтича” от гетата.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в