Един по-силен дъжд - и всички по лодките!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7487392 www.24chasa.bg

Нещо с инфраструктурата в големите градове явно не е наред - един по-силен дъжд и започваме да се тюхкаме, че ситуацията е направо бедствена. Два-три наводнени подлеза и кметовете са готови да обявяват извънредно положение. 

Хайде да се разберем - дъжд е валял и пак ще вали със сигурност. А както са тръгнали промените в климата, и порои ще има по-честичко. Затова трябва да се мисли предварително как да се овладяват придошлите води, вместо да се държим като първобитни хора пред идващата неизбежна катастрофа.

Всичко опира до математика и прости изчисления колко вода може да поеме канализацията на един град. Ако толкова няма качествени проектанти и строители, да си внесем, но да се научим да управляваме рисковете, вместо да ги посрещаме с голи гърди или в краен случай (както направиха в Пловдив) с лодки по подлезите и булевардите.

Продължим ли по сегашния (глупав) маниер, страната ще търпи щети за милиони левове и все така ще сме неподготвени за един най-обикновен проливен дъжд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

    Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

    Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни. Депутати патриоти са внесли законопроект, който забранява всички частни лотарийни игри и остава само държавната
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя