Един по-силен дъжд - и всички по лодките!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7487392 www.24chasa.bg

Нещо с инфраструктурата в големите градове явно не е наред - един по-силен дъжд и започваме да се тюхкаме, че ситуацията е направо бедствена. Два-три наводнени подлеза и кметовете са готови да обявяват извънредно положение. 

Хайде да се разберем - дъжд е валял и пак ще вали със сигурност. А както са тръгнали промените в климата, и порои ще има по-честичко. Затова трябва да се мисли предварително как да се овладяват придошлите води, вместо да се държим като първобитни хора пред идващата неизбежна катастрофа.

Всичко опира до математика и прости изчисления колко вода може да поеме канализацията на един град. Ако толкова няма качествени проектанти и строители, да си внесем, но да се научим да управляваме рисковете, вместо да ги посрещаме с голи гърди или в краен случай (както направиха в Пловдив) с лодки по подлезите и булевардите.

Продължим ли по сегашния (глупав) маниер, страната ще търпи щети за милиони левове и все така ще сме неподготвени за един най-обикновен проливен дъжд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Хаосът от Брекзит идва след 72 дни

    Високомерието на англичаните към континента и тежките спомени за величието на империята този път изиграха лоша шега на Великобритания, която е на път да хвърли страната в хаос само след 72 дни. Това е крайният срок, който премиерът Борис Джонсън даде за Брекзит. И макар че само 34% от англичаните са съгласни на излизане от ЕС без сделка с Брюксел,
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов