Време беше за BG гражданство на Дракула

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7491567 www.24chasa.bg

Ако някой се е съмнявал, че Дракула е българин, намериха се исторически доказателства за обратното.

Румънците да казват каквото си щат, но те използват Влад Цепеш доста интензивно в последните години, за да привличат туристи от цял свят. Сега е наш ред.

Още повече, че ние от години сме в тренда с вампирите, след като в Созопол преди 7 години намериха при разкопки скелет на вампир, и то красив като римски аристократ, както го описаха антрополозите.

Влад Цепеш-Дракула може да не е бил толкова красив според днешните мерки и теглилки, но пък ще привлича туристи, ще носи и някакви ползи. За патриотична употреба не е ясно дали става, но ако се наблегне на страданията му в османския двор, и това може да проработи. И без друго трендът в последните години здраво е наблегнал на филмите и книгите за вампири и върколаци, сега е моментът да дадем българско гражданство на Дракула. Румънците да се гордеят с замъка му в Бран, но ние се оказахме първи братовчеди с него.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,