Време беше за BG гражданство на Дракула

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7491567 www.24chasa.bg

Ако някой се е съмнявал, че Дракула е българин, намериха се исторически доказателства за обратното.

Румънците да казват каквото си щат, но те използват Влад Цепеш доста интензивно в последните години, за да привличат туристи от цял свят. Сега е наш ред.

Още повече, че ние от години сме в тренда с вампирите, след като в Созопол преди 7 години намериха при разкопки скелет на вампир, и то красив като римски аристократ, както го описаха антрополозите.

Влад Цепеш-Дракула може да не е бил толкова красив според днешните мерки и теглилки, но пък ще привлича туристи, ще носи и някакви ползи. За патриотична употреба не е ясно дали става, но ако се наблегне на страданията му в османския двор, и това може да проработи. И без друго трендът в последните години здраво е наблегнал на филмите и книгите за вампири и върколаци, сега е моментът да дадем българско гражданство на Дракула. Румънците да се гордеят с замъка му в Бран, но ние се оказахме първи братовчеди с него.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Спирайте коли, но само ако цапат много

    Надали има някой, който да смята, че идеите, залегнали в стратегията за чист въздух, няма да предизвикат силни дебати. Особено предвидените забрани за внос на стари дизелови автомобили и ограниченията за движението им в градовете. Защото всяка забрана води до обществено недоволство. А в държава с не особено висок стандарт на живот,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в