Време беше за BG гражданство на Дракула

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7491567 www.24chasa.bg

Ако някой се е съмнявал, че Дракула е българин, намериха се исторически доказателства за обратното.

Румънците да казват каквото си щат, но те използват Влад Цепеш доста интензивно в последните години, за да привличат туристи от цял свят. Сега е наш ред.

Още повече, че ние от години сме в тренда с вампирите, след като в Созопол преди 7 години намериха при разкопки скелет на вампир, и то красив като римски аристократ, както го описаха антрополозите.

Влад Цепеш-Дракула може да не е бил толкова красив според днешните мерки и теглилки, но пък ще привлича туристи, ще носи и някакви ползи. За патриотична употреба не е ясно дали става, но ако се наблегне на страданията му в османския двор, и това може да проработи. И без друго трендът в последните години здраво е наблегнал на филмите и книгите за вампири и върколаци, сега е моментът да дадем българско гражданство на Дракула. Румънците да се гордеят с замъка му в Бран, но ние се оказахме първи братовчеди с него.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

    Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

    С паника или без, хората имат едно наум, за да тръгнат да купуват запаси заради задаващата се епидемия от коронавируса. Работата е там, че в такива ситуации повечето потребители просто трупат всякакви продукти, без идея нито за колко време ще им трябват, нито дали въобще ще ги употребят някога. Затова е добре да се работи по принципа на германците
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност