ДДС да падне за всички печатни издания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7493411 www.24chasa.bg

Идеята да отпадне ДДС за книгите, която предложи вчера премиерът Борисов, има основания.

Защото писаното слово е това, без което образованието не може. И колкото повече младите се насърчават да четат, толкова по-добри перспективи ще се откриват не само пред тях като личности, но и като бъдещи професионалисти. И когато в една нация знаещите и четящите са повече, това ще ѝ гарантира и икономически растеж от нивото на напредналите европейски страни.

Затова е важно идеята да отпадне ДДС за книгите добре да се обмисли. И тук сметките колко по-малко ще влязат в хазната не са в права пропорция - по-важно е какво ще спечели държавата, ако повече хора четат.

В тази връзка е добре да отпадне ДДС не само за книгите, а за всички печатни издания. Тръгне ли се към подобна промяна, тя трябва да обхване всички в категорията печатни издания, включително и вестниците. Защото дори и в ерата на интернет и социалните мрежи точно вестниците гарантират истинността на новините, които публикуват, за разлика от фалшивите производители на постистини.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой краде най-много ток

    Установен е поредният крадец на ток - цял хотел с високотехнологични хватки е теглил електроенергия, без да плаща. Софтуерните манипулации и кражбите на електроенергия от хотели, ресторанти, копачи на биткойни, понякога от цели заводи правят количествата неплатен ток повече от този, който “изтича” от гетата.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в