ДДС да падне за всички печатни издания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7493411 www.24chasa.bg

Идеята да отпадне ДДС за книгите, която предложи вчера премиерът Борисов, има основания.

Защото писаното слово е това, без което образованието не може. И колкото повече младите се насърчават да четат, толкова по-добри перспективи ще се откриват не само пред тях като личности, но и като бъдещи професионалисти. И когато в една нация знаещите и четящите са повече, това ще ѝ гарантира и икономически растеж от нивото на напредналите европейски страни.

Затова е важно идеята да отпадне ДДС за книгите добре да се обмисли. И тук сметките колко по-малко ще влязат в хазната не са в права пропорция - по-важно е какво ще спечели държавата, ако повече хора четат.

В тази връзка е добре да отпадне ДДС не само за книгите, а за всички печатни издания. Тръгне ли се към подобна промяна, тя трябва да обхване всички в категорията печатни издания, включително и вестниците. Защото дори и в ерата на интернет и социалните мрежи точно вестниците гарантират истинността на новините, които публикуват, за разлика от фалшивите производители на постистини.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Този път депутатите чуха - хората искат справедливост

    Добре е, че главният прокурор Сотир Цацаров и депутатите от правната комисия показаха чуваемост към това, което обществото недвусмислено поиска - да няма занижени присъди за жестоките убийства, ако извършителят направи самопризнания. Защото с мисълта, че извергът, посегнал на детето им, ще излежи някоя и друга година и ще го пуснат
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,