Преговори с Русия за по-евтин газ - защото кабинетът вече диверсифицира доставките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7495145 www.24chasa.bg

Последователната политика на правителството дава резултати

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в делегацията, с която президентът Румен Радев е на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Делегацията се срещна с руския президент Владимир Путин в четвъртък.

СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛА НА МАРИЯНА НИКОЛОВА

След срещата Румен Радев заяви: “Има голям спад на цената на природния газ на борсите в Западна Европа и е време българското правителство да бъде не толкова срамежливо и по-активно и да подходи към преговори за цената на руския природен газ в България“.

Марияна Николова пусна снимки във фейсбук профила си и написа:

Възможностите за бъдещите преговори с Русия за намаляване цената на газа са най-вече благодарение на последователната политика на българското правителство за диверсификация на доставките на газ.

Тези усилия дават резултати - диверсификацията е факт. И вече имаме първите доставки на втечнен газ от САЩ.

Премиерът Бойко Борисов даде старт на изграждането на интерконектора с Гърция. Това е основата за преговорите с Русия за свалянето на цената на руския газ.

България се нуждае от алтернативни трасета на доставка, защото отношенията между Русия и Украйна са сложни и непредвидими. И в този аспект е много важен за страната ни проектът “Турски поток”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

    Най-после! Брюксел и Лондон постигнаха сделка за Брекзит, което дава надежда, че задаващият се хаос с излизането на Великобритания от ЕС може да бъде овладян и поставен в разумни граници и за двете преговарящи страни. И шефът на Европейската комисия Юнкер се зарадва от новината, възторжен е и премиерът Борис Джонсън
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,