Преговори с Русия за по-евтин газ - защото кабинетът вече диверсифицира доставките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7495145 www.24chasa.bg

Последователната политика на правителството дава резултати

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в делегацията, с която президентът Румен Радев е на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Делегацията се срещна с руския президент Владимир Путин в четвъртък.

СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛА НА МАРИЯНА НИКОЛОВА

След срещата Румен Радев заяви: “Има голям спад на цената на природния газ на борсите в Западна Европа и е време българското правителство да бъде не толкова срамежливо и по-активно и да подходи към преговори за цената на руския природен газ в България“.

Марияна Николова пусна снимки във фейсбук профила си и написа:

Възможностите за бъдещите преговори с Русия за намаляване цената на газа са най-вече благодарение на последователната политика на българското правителство за диверсификация на доставките на газ.

Тези усилия дават резултати - диверсификацията е факт. И вече имаме първите доставки на втечнен газ от САЩ.

Премиерът Бойко Борисов даде старт на изграждането на интерконектора с Гърция. Това е основата за преговорите с Русия за свалянето на цената на руския газ.

България се нуждае от алтернативни трасета на доставка, защото отношенията между Русия и Украйна са сложни и непредвидими. И в този аспект е много важен за страната ни проектът “Турски поток”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в