Режимът за кучета да е като този за оръжията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7495412 www.24chasa.bg

Гадната серия с кучетата, убийци на хора, не може да продължава все така безнаказано. Казват, че всеки имал право да си вземе каквото куче си поиска, защото нямало специален режим. Но ако този всеки е обикновен психопат и насъска кучето срещу деца или възрастни и безпомощни хора, кой ще го спре? Или трябва да се стигне до трагедия като тази с мъжа от село Владо Тричков, за да се вдигне шум?

Не е ли очевидно, че стопанинът на тези кучета убийци не ги гледа от чиста любов, щом ги е зарязал на село? Не е ли ясно, че местните власти особено в едно малко село не могат да се справят с този проблем? И въпреки оплакванията от агресията на кучетата никой не може да накара собственика да се държи отговорно.

За да спре тази идиотска серия с нападнати и убити хора, трябва да се въведе максимално строг режим. Който иска да има куче, това да става с разрешително както за притежаване на оръжия. Кучето не е играчка, то може да е опасно, когато стопаните му са безотговорни. Впрочем породата “Кане корсо” (известна като кучето на мафията) е в топ 15 на най-опасните кучета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Този път депутатите чуха - хората искат справедливост

    Добре е, че главният прокурор Сотир Цацаров и депутатите от правната комисия показаха чуваемост към това, което обществото недвусмислено поиска - да няма занижени присъди за жестоките убийства, ако извършителят направи самопризнания. Защото с мисълта, че извергът, посегнал на детето им, ще излежи някоя и друга година и ще го пуснат
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,