Режимът за кучета да е като този за оръжията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7495412 www.24chasa.bg

Гадната серия с кучетата, убийци на хора, не може да продължава все така безнаказано. Казват, че всеки имал право да си вземе каквото куче си поиска, защото нямало специален режим. Но ако този всеки е обикновен психопат и насъска кучето срещу деца или възрастни и безпомощни хора, кой ще го спре? Или трябва да се стигне до трагедия като тази с мъжа от село Владо Тричков, за да се вдигне шум?

Не е ли очевидно, че стопанинът на тези кучета убийци не ги гледа от чиста любов, щом ги е зарязал на село? Не е ли ясно, че местните власти особено в едно малко село не могат да се справят с този проблем? И въпреки оплакванията от агресията на кучетата никой не може да накара собственика да се държи отговорно.

За да спре тази идиотска серия с нападнати и убити хора, трябва да се въведе максимално строг режим. Който иска да има куче, това да става с разрешително както за притежаване на оръжия. Кучето не е играчка, то може да е опасно, когато стопаните му са безотговорни. Впрочем породата “Кане корсо” (известна като кучето на мафията) е в топ 15 на най-опасните кучета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой краде най-много ток

    Установен е поредният крадец на ток - цял хотел с високотехнологични хватки е теглил електроенергия, без да плаща. Софтуерните манипулации и кражбите на електроенергия от хотели, ресторанти, копачи на биткойни, понякога от цели заводи правят количествата неплатен ток повече от този, който “изтича” от гетата.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в