Защо кучетата убийци са още живи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7500093 www.24chasa.bg

Петте кучета, които убиха мъж в с. Владо Тричков, ще бъдат настанени в приют, където ще изчакат денталната експертиза и края на делото срещу стопанина им. После прокурор след оценка на еколог ще решава дали да бъдат умъртвени.

Много стопани на четириноги нямат култура на гледане - разхождат ги без намордници, пускат ги свободно по улицата, не ги възпитават от малки на дисциплина, да не говорим, че има психопати, които ги настървяват срещу други кучета или хора.

Стопанинът на 5-те кане корсо не полагал никакви грижи за тях, само ходел през ден да ги храни, а в оградата на двора му имало пролука. Кучетата му и преди нападали хора, а кметът го предупреждавал, но нищо.

Миналата година питбул разкъса 3-годишно дете. Колко хора още трябва да умрат от кучешки зъби?

Да, не са виновни животните, а стопаните им. Но кучета, които са ръфали до смърт човек, са извън контрол и трябва да бъдат умъртвявани, защото могат да повторят. Който иска да се радва на животни - в зоопарка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • “Тайният клиент” да е таен наистина

    Хубава е идеята чрез “таен клиент” да се проверява работата на държавната администрация. Всички сме висели пред гишета, всички сме ругали за загубено време пред тях, всички сме патили от забавени документи, грубост и безхаберие на служители в нея. Затова сега като манна небесна идва новината, че се пишат сценарии как тайни клиенти да ловят мудния
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,