Защо кучетата убийци са още живи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7500093 www.24chasa.bg

Петте кучета, които убиха мъж в с. Владо Тричков, ще бъдат настанени в приют, където ще изчакат денталната експертиза и края на делото срещу стопанина им. После прокурор след оценка на еколог ще решава дали да бъдат умъртвени.

Много стопани на четириноги нямат култура на гледане - разхождат ги без намордници, пускат ги свободно по улицата, не ги възпитават от малки на дисциплина, да не говорим, че има психопати, които ги настървяват срещу други кучета или хора.

Стопанинът на 5-те кане корсо не полагал никакви грижи за тях, само ходел през ден да ги храни, а в оградата на двора му имало пролука. Кучетата му и преди нападали хора, а кметът го предупреждавал, но нищо.

Миналата година питбул разкъса 3-годишно дете. Колко хора още трябва да умрат от кучешки зъби?

Да, не са виновни животните, а стопаните им. Но кучета, които са ръфали до смърт човек, са извън контрол и трябва да бъдат умъртвявани, защото могат да повторят. Който иска да се радва на животни - в зоопарка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в