Без вратички за палатка върху дюните

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7505720 www.24chasa.bg

Задават се забрани и люти глоби за дивото къмпингуване по морето.

Ясно е, че след тези намерения на депутатите сега защитници от всякакъв калибър или просто любители на свободния къмпинг ще се вдигнат срещу подобни разпоредби с аргумента, че им вземат свободата.

От друга страна обаче, тая свобода вече надхвърли всички нормални представи за това да си опънеш палатката на брега на морето и да гледаш звездите, без някой да ти се пречка. Защото в момента няма правила, няма ред, няма отговорности. И някои от любителите на природата направо ѝ разказаха играта.

Всичко, което трябва да знаете за:

Хвърлят се боклуци навсякъде, кемперите спират където си поискат, а и никой не следи какво се случва, след като летовниците си вдигнат палатките. Точно затова трябва ред, и то строг. И никакви вратички да няма в закона, за да не минават през него с джипки, кемпери и каквото още се сетите. Защото морето все още е за всички - включително и за тези, които са избрали дивото къмпиране.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Стига сте ги хвалили тези румънци

    Икономическата стабилност е важно нещо, каквото и да си говорим. Съседна Румъния е пред риск да остане без пенсии и заплати на държавните служители. Там спешно назначават за министър-председател съименника на унгарския премиер Лудовик Орбан, за да се спаси страната от колапс. Очевидно българските политици имат малко повече здрав разум и у нас
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,