Без вратички за палатка върху дюните

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7505720 www.24chasa.bg

Задават се забрани и люти глоби за дивото къмпингуване по морето.

Ясно е, че след тези намерения на депутатите сега защитници от всякакъв калибър или просто любители на свободния къмпинг ще се вдигнат срещу подобни разпоредби с аргумента, че им вземат свободата.

От друга страна обаче, тая свобода вече надхвърли всички нормални представи за това да си опънеш палатката на брега на морето и да гледаш звездите, без някой да ти се пречка. Защото в момента няма правила, няма ред, няма отговорности. И някои от любителите на природата направо ѝ разказаха играта.

Хвърлят се боклуци навсякъде, кемперите спират където си поискат, а и никой не следи какво се случва, след като летовниците си вдигнат палатките. Точно затова трябва ред, и то строг. И никакви вратички да няма в закона, за да не минават през него с джипки, кемпери и каквото още се сетите. Защото морето все още е за всички - включително и за тези, които са избрали дивото къмпиране.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в