Нинова да не бърза толкова, че загуби още едни избори

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7510858 www.24chasa.bg

Лидерът на БСП от сутринта обяснява на публиката кое е морално, кое - не, и как тя няма да позволи да подчинят и обезличат столетницата. Дотук - добре. Нормално - защото след случая с подадената, но неслучила се оставка Нинова още дълго ще бъде в обяснителен режим. И то не толкова заради публиката, колкото заради “честните, искрени и безкористни социалисти”, които чакат някакви логични аргументи за опасните турболенции в БСП.

Но тъкмо с тази стъпка на оттеглената оставка Нинова всъщност загуби за трети път спечелени избори, този път вътре в партията. Иди, че обяснявай на своите, че някой лош (например от ГЕРБ или дори самият премиер) им е виновен на БСП.

Да, разбрахме, че БСП не е сложена тезгяха за приватизация, но защо Нинова толкова бърза да говори. Та не пропусна да прехвърли стрелите към Борисов, че премиерът “една оставка не може да вземе като хората на “Позитано”. От бързото говорене на Нинова дори и публиката не разбра какво общо има тук Борисов с нейната оставка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Плащай! Дори да си мъртъв по шофьорска книжка

    Казват, че по времето на социализма в предприятия с опасно производство имало следния лозунг: “Бъди нащрек! Миг невнимание и после цял живот мъртъв!” Един вид - всестранна грижа за човека. В днешните демократични времена пред КАТ оказа се можеш да си “мъртъв по шофьорска книжка”. Това правило се родее само с прословутия параграф 22 от романа на
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в