Кой трябва да поддържа гробищата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7514528 www.24chasa.bg

Някъде нещо много се е изкривило в отношението на живите към мъртвите, щом едва сега на дневен ред идва въпросът кой да поддържа гробищните паркове. А още на първо четене е ясно - това трябва да е работа на общината.

Да, близките трябва да се грижат за гробовете на своите роднини, но в днешно време това е особено затруднено заради миграцията на хората. Мнозина отдавна не са стъпвали в родната си държава, а още по-малко са тези, които стигат и до гробищата. Не са малко и гробовете на хора, чиито наследници отдавна не са между живите. Но това не значи, че гробищните паркове трябва да са занемарени и изоставени територии, каквито са сега.

Точно затова всяка община трябва да върши и тази работа, поне в някакъв минимален стандарт. А и с такси за поддръжка може да си помага, но да са в някакъв разумен размер, а не да искат по 300 лева на година, което е непосилно за много хора. Че не е ясно какво толкова се прави на един гроб за 24 лева на месец.

Всичко, което трябва да знаете за:

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Стига сте ги хвалили тези румънци

    Икономическата стабилност е важно нещо, каквото и да си говорим. Съседна Румъния е пред риск да остане без пенсии и заплати на държавните служители. Там спешно назначават за министър-председател съименника на унгарския премиер Лудовик Орбан, за да се спаси страната от колапс. Очевидно българските политици имат малко повече здрав разум и у нас
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,