Как да спрем тормоза на чиновника

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7516558 www.24chasa.bg

Тайни клиенти обиколиха 13 администрации, за да ползват 15 услуги, и потвърдиха това, което всички българи знаят - чиновнически тормоз, опашки, безсмислена загуба на време и нерви. Подмяната на шофьорската книжа отнело на един от клиентите 6 часа висене в приемната на КАТ.

Вицепремиерът Томислав Дончев даде 1 месец на ведомствата да се поправят, но това едва ли ще стане. Чиновникът не се стряска от ултиматуми, знае, че е вечен, снишава се временно, симулира, че се поправя, и после пак си кара постарому. Пример - преди 2 г. премиерът Борисов заплаши с уволнение администрацията на КАТ и там намалили чакането за нова книжка на 2 часа, но всичко, както се вижда, е било ден до пладне.

Всичко, което трябва да знаете за:

Спасението е едно - повече електронни услуги, по-малко хартия и по-малко досег с чиновници в тези сфери от административното обслужване, където е възможно. Всичко останало е преливане от пусто в празно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Стига сте ги хвалили тези румънци

    Икономическата стабилност е важно нещо, каквото и да си говорим. Съседна Румъния е пред риск да остане без пенсии и заплати на държавните служители. Там спешно назначават за министър-председател съименника на унгарския премиер Лудовик Орбан, за да се спаси страната от колапс. Очевидно българските политици имат малко повече здрав разум и у нас
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,