Връщайте децата в училище, за добро е!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7519702 www.24chasa.bg

Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат.

Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца. Ясно е, че останалите не ходят на училище, но защо този факт срамежливо се замита под килима. То впрочем и това има обяснение - ако директорът и учителите съобщят за много отсъстващи ученици, ще им резнат заплащането.

Но от тази игра на криеница реалността не става по-розова. Защото “напред науката е слънце” днес не е лозунг, който се споделя от всички. Но тук битката трябва да е за всяко дете, за всеки един ученик повече в класната стая. Затова - връщайте децата в училище, за добро е! В противен случай тези деца няма как да се справят утре в живота - нито ще имат добра професия, нито ще си намерят работа, нито ще получават прилична заплата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

    Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

    Инцидентът с Ангел Джамбазки - евродепутата, който бе заловен да кара кола след употреба на алкохол, трябва да бъде разследван докрай и във всички аспекти. Българският закон забранява да се кара след употреба на алкохол изобщо. Ако си такава важна фигура като евродепутат, не бива да си го позволяваш при никакви обстоятелства
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока