Защо е важна петицата по математика

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7541740 www.24chasa.bg

С 33 точки средно от общо 100 по математика може да вземеш някакъв документ за завършено основно образование, но успехът в живота въобще не ти е в кърпа вързан.

Това трябва да е най-важният извод за учениците, които държаха т.нар. миниматура след седми клас. От години се говори, че образованието по математика ни куца, но тези резултати са повече от тревожни.

Хубаво е, че има повече отличници, лошото е, че ги няма учениците с петица по предмета. Тези, на които една икономика по правило разчита. Защото те ще са утре хората, които ще овладеят технически професии, ще работят в заводи с модерно оборудване, ще застанат на конвейерите в така лелеяните заводи за автомобили. Точно затова е важна златната среда в образованието, затова е важна и петицата по математика. Послушайте министъра на образованието - трябва да се решават задачи, трябва да има и по-добри учители по математика. Без това утре не може да има нито успех, нито средна класа, нито стабилна икономика.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Важно е да имаме очи и сърце да видим доброто

    Важно е да имаме очи и сърце да видим доброто

    Една трогателна човешка история стана повод алеите на Морската градина в Бургас да се превърнат в зона на доброто, в която всеки може да остави своето послание на благодарност.  Винаги е вдъхновяващо, когато хората около нас правят нещо добро за другите, защото в това е смисълът на живота. Затова и алеите на доброто в Морската градина в Бургас със
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност