Защо е важна петицата по математика

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7541740 www.24chasa.bg

С 33 точки средно от общо 100 по математика може да вземеш някакъв документ за завършено основно образование, но успехът в живота въобще не ти е в кърпа вързан.

Това трябва да е най-важният извод за учениците, които държаха т.нар. миниматура след седми клас. От години се говори, че образованието по математика ни куца, но тези резултати са повече от тревожни.

Хубаво е, че има повече отличници, лошото е, че ги няма учениците с петица по предмета. Тези, на които една икономика по правило разчита. Защото те ще са утре хората, които ще овладеят технически професии, ще работят в заводи с модерно оборудване, ще застанат на конвейерите в така лелеяните заводи за автомобили. Точно затова е важна златната среда в образованието, затова е важна и петицата по математика. Послушайте министъра на образованието - трябва да се решават задачи, трябва да има и по-добри учители по математика. Без това утре не може да има нито успех, нито средна класа, нито стабилна икономика.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Този път депутатите чуха - хората искат справедливост

    Добре е, че главният прокурор Сотир Цацаров и депутатите от правната комисия показаха чуваемост към това, което обществото недвусмислено поиска - да няма занижени присъди за жестоките убийства, ако извършителят направи самопризнания. Защото с мисълта, че извергът, посегнал на детето им, ще излежи някоя и друга година и ще го пуснат
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,