На “Позитано” мерят сянката си

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7545200 www.24chasa.bg

По какво се различават хората на “Позитано” от лидера на ПЕС, че пак му скочиха, и то с нарочна декларация? Отговорът е лесен - тънката червена линия минава през едно изречение. “Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов” - думите са на Сергей Станишев, който определи действията на премиера Борисов като държавнически. Та ей това, последното, накара БСП от “Позитано” да се изкара пренебрегната.

Има обаче нещо по-важно - а то е, че БСП напоследък все по-често забравя българския интерес и все го поставят след този на “Позитано”. Дотолкова, че в последно време така са се вторачили в дребните си заяждания и в меренето на сянката си, че напълно отсъстват от духа на времето. А то е, че днес хората предпочитат да се търсят общите точки между политическите противници, да има повече разбирателство и баланс вместо безкрайното назидателно размахване на юмруци. Защото, ако все така я карат на “Позитано”, съвсем ще изостанат от съвременния тренд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо в други страни колите са повече, а катастрофите - по-малко

    Стряскаща статистика публикува Евростат - България е първа в Европейския съюз по смърт при катастрофи. У нас смъртните случаи са 64 на 1 милион жители, докато средното за ЕС ниво е 23 такива случая - почти три пъти по-малко. И то при условие, че в България броят на колите е най-малък на глава от населението сред европейските страни.