И далаверата не върви с грешен правопис

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7547060 www.24chasa.bg

Невероятно, но факт - заради еднакви правописни грешки в офертите на 3 фирми за обществена поръчка с европейски пари далаверата им е била спряна.

Всичко са измислили играчите - и как да си сверят офертите, и как да спечелят по тънката лайстна, само едно им е убягнало.

Ето как, когато човек не знае българския правопис, може да закопае бизнеса си. Включително и тарикатските му номера за печелене на обществени поръчки отиват на кино ей така, от едното нищо, дето се вика. Я заради някой пълен член, я заради безхаберно изписване на по-засуканите думички.

Така че, който иска да прави бизнес, дори когато е заложил на незаконно съгласуване на офертите, ще трябва преди това доста да се потруди над българския език. Включително над граматиката и правописа. Едва тогава може да разчита на успех.

А най-добре е не само да знае добре български език, но и да заложи на почтените бизнес практики, ако иска да има успех с проектите. В противен случай го очаква неприятната история с глобите от КЗК.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

    Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

    Инцидентът с Ангел Джамбазки - евродепутата, който бе заловен да кара кола след употреба на алкохол, трябва да бъде разследван докрай и във всички аспекти. Българският закон забранява да се кара след употреба на алкохол изобщо. Ако си такава важна фигура като евродепутат, не бива да си го позволяваш при никакви обстоятелства
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока