И далаверата не върви с грешен правопис

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7547060 www.24chasa.bg

Невероятно, но факт - заради еднакви правописни грешки в офертите на 3 фирми за обществена поръчка с европейски пари далаверата им е била спряна.

Всичко са измислили играчите - и как да си сверят офертите, и как да спечелят по тънката лайстна, само едно им е убягнало.

Ето как, когато човек не знае българския правопис, може да закопае бизнеса си. Включително и тарикатските му номера за печелене на обществени поръчки отиват на кино ей така, от едното нищо, дето се вика. Я заради някой пълен член, я заради безхаберно изписване на по-засуканите думички.

Така че, който иска да прави бизнес, дори когато е заложил на незаконно съгласуване на офертите, ще трябва преди това доста да се потруди над българския език. Включително над граматиката и правописа. Едва тогава може да разчита на успех.

А най-добре е не само да знае добре български език, но и да заложи на почтените бизнес практики, ако иска да има успех с проектите. В противен случай го очаква неприятната история с глобите от КЗК.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Велик е нашият войник, но трябва и някой лев

    Това, че армията отново присъства в живота, макар и с рекламна кампания, е чудесно. Все пак това е основна институция на държавността. И е хубаво младите да си припомнят защо е велик нашият войник. Пък и да поискат и те да са войници, щом ги влече. Голата реклама обаче не върши работа, ако не е подплатена с добър продукт
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов