Плажовете са за хората, а не за джипове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7549013 www.24chasa.bg

Върви някаква дискусия имало ли е забрана да влезе джипът на плажа Перла, или собственикът му съвсем редовно е прецапал по пясъка, та чак до морето.

И как, ако нямало забрана, потърпевшият щял да оспорва евентуално наложената му в бъдеще време глоба.

Някои стигнаха и по-далеч - това с клипчето на джипа във водата си било чист хейт, ей сега вече чужденците щели да се уплашат и да не ни стъпят повече по морето.

Всъщност цялата работа е въпрос на правила и на контрол. Първо - трябва ли и може ли на един от най-хубавите южни плажове да се правят състезания с джетове? Те ще привлекат ли повече туристи, или напротив? Ако да, тогава на всеки български плаж да поканят джипове с джетове. И бездруго има криза за туристи.

Второ - как хем има забрана, хем тя не се спазвала от години? Ей така става, когато има разнобой - в крайна сметка печелят джиповете с джетовете. За туристите историята мълчи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо в други страни колите са повече, а катастрофите - по-малко

    Стряскаща статистика публикува Евростат - България е първа в Европейския съюз по смърт при катастрофи. У нас смъртните случаи са 64 на 1 милион жители, докато средното за ЕС ниво е 23 такива случая - почти три пъти по-малко. И то при условие, че в България броят на колите е най-малък на глава от населението сред европейските страни.