Плажовете са за хората, а не за джипове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7549013 www.24chasa.bg

Върви някаква дискусия имало ли е забрана да влезе джипът на плажа Перла, или собственикът му съвсем редовно е прецапал по пясъка, та чак до морето.

И как, ако нямало забрана, потърпевшият щял да оспорва евентуално наложената му в бъдеще време глоба.

Някои стигнаха и по-далеч - това с клипчето на джипа във водата си било чист хейт, ей сега вече чужденците щели да се уплашат и да не ни стъпят повече по морето.

Всъщност цялата работа е въпрос на правила и на контрол. Първо - трябва ли и може ли на един от най-хубавите южни плажове да се правят състезания с джетове? Те ще привлекат ли повече туристи, или напротив? Ако да, тогава на всеки български плаж да поканят джипове с джетове. И бездруго има криза за туристи.

Второ - как хем има забрана, хем тя не се спазвала от години? Ей така става, когато има разнобой - в крайна сметка печелят джиповете с джетовете. За туристите историята мълчи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И шоколадът е наркотик

    И шоколадът е наркотик

    Проучване на “Активни потребители” в България показва, че от 27 популярни марки шоколад у нас само две отговарят на европейското изискване поне 35% от съдържанието да е какаова маса - масло и какао на прах. Това се отнася до най-популярните марки, които масово се правят със заместител на какаовото масло и с много захар, за да са по-пристрастяващи
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока