Книжка за кола - само на тези, които могат да карат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7555125 www.24chasa.bg

Да се кара автомобил в България, става все по-екстремно преживяване поради две главни причини: едната е, че част от шофьорите нямат достатъчно умения и това в голяма степен се дължи на шофьорските курсове. Другата е, че се увеличават хората, които нямат книжка или пък сядат зад волана пияни и дрогирани и правят големи бели на пътя.

Затова и се стига до идеята да се увеличат часовете за кормуване, та дано това да даде някакъв резултат и катастрофите по пътищата да намалеят.

Вярно е, че трябва да се направят промени в шофьорските курсове - главно заради все по-натоварения трафик по булевардите на големите градове, както и по магистралите. А затова се искат умения, които един човек трудно може да усвои за два-три часа при кормуване с инструктор. И макар всичко да е индивидуално - един се научава да управлява кола за 5 часа, друг и за 20 не успява, важно е да има обективна оценка на изпита за книжка. При по-сериозна цедка на пътя няма да излизат хора без умения, които после стават опасни за околните.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в