Книжка за кола - само на тези, които могат да карат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7555125 www.24chasa.bg

Да се кара автомобил в България, става все по-екстремно преживяване поради две главни причини: едната е, че част от шофьорите нямат достатъчно умения и това в голяма степен се дължи на шофьорските курсове. Другата е, че се увеличават хората, които нямат книжка или пък сядат зад волана пияни и дрогирани и правят големи бели на пътя.

Затова и се стига до идеята да се увеличат часовете за кормуване, та дано това да даде някакъв резултат и катастрофите по пътищата да намалеят.

Вярно е, че трябва да се направят промени в шофьорските курсове - главно заради все по-натоварения трафик по булевардите на големите градове, както и по магистралите. А затова се искат умения, които един човек трудно може да усвои за два-три часа при кормуване с инструктор. И макар всичко да е индивидуално - един се научава да управлява кола за 5 часа, друг и за 20 не успява, важно е да има обективна оценка на изпита за книжка. При по-сериозна цедка на пътя няма да излизат хора без умения, които после стават опасни за околните.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

    Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните. Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в