Книжка за кола - само на тези, които могат да карат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7555125 www.24chasa.bg

Да се кара автомобил в България, става все по-екстремно преживяване поради две главни причини: едната е, че част от шофьорите нямат достатъчно умения и това в голяма степен се дължи на шофьорските курсове. Другата е, че се увеличават хората, които нямат книжка или пък сядат зад волана пияни и дрогирани и правят големи бели на пътя.

Затова и се стига до идеята да се увеличат часовете за кормуване, та дано това да даде някакъв резултат и катастрофите по пътищата да намалеят.

Вярно е, че трябва да се направят промени в шофьорските курсове - главно заради все по-натоварения трафик по булевардите на големите градове, както и по магистралите. А затова се искат умения, които един човек трудно може да усвои за два-три часа при кормуване с инструктор. И макар всичко да е индивидуално - един се научава да управлява кола за 5 часа, друг и за 20 не успява, важно е да има обективна оценка на изпита за книжка. При по-сериозна цедка на пътя няма да излизат хора без умения, които после стават опасни за околните.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Логичен финал след 18 доклада от Брюксел

    Логичен финал след 18 доклада от Брюксел

    Днес Европейската комисия ще покаже своя 18-и доклад за мониторинга на България и Румъния. И в него се очаква (най-после) да е посочено, че наблюдението от европейските чиновници над двете източноевропейски държави ще отпадне. Което ще бъде един логичен финал след 12 години препоръки от Брюксел. Да си го кажем честно - ползата от всичките тези
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,