Простак до простака и бой до дупка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7556573 www.24chasa.bg

Поредното просташко изпълнение - собственик на хотел някъде из Слънчев бряг е толкова гостоприемен, че е готов да подритне своите гости.

И без да броим “туристическите бонуси” в тази история, редно е да се замислим защо все по-често, вместо проблемите да се решават с думи (което е голяма придобивка на цивилизованото човечество), по нашите географски ширини последната дума имат юмруците и ритниците.

Което пък е привилегия на съвременния български простак, независимо че времето на Дивия запад, когато бързите и яростните неизменно са били с предимство, отдавна е отминало. Бой до дупка за всичко - с клиентите в хотела или ресторанта, за неправилно паркиране, за кофти изпреварване на магистралата, че даже и за лош поглед... Ето така бавно и полека ерата на простаците превзема околния пейзаж. Освен ако не им се каже: Хайде стига! Искаме си обратно цивилизацията! Когато всичко може да се реши с думи. Пък и едно “извинете” никога не е излишно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кабинетите на медсестрите - плюс за болния

    Две главни ползи ще има, ако акушерки и медицински сестри имат право да разкриват самостоятелни кабинети. Първата и най-важната е за пациентите. Подобна стъпка със сигурност ще облекчи натоварването на общопрактикуващите лекари и ще стопи опашките пред тях за дребни манипулации или за проследяване на бременност.
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов