Простак до простака и бой до дупка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7556573 www.24chasa.bg

Поредното просташко изпълнение - собственик на хотел някъде из Слънчев бряг е толкова гостоприемен, че е готов да подритне своите гости.

И без да броим “туристическите бонуси” в тази история, редно е да се замислим защо все по-често, вместо проблемите да се решават с думи (което е голяма придобивка на цивилизованото човечество), по нашите географски ширини последната дума имат юмруците и ритниците.

Което пък е привилегия на съвременния български простак, независимо че времето на Дивия запад, когато бързите и яростните неизменно са били с предимство, отдавна е отминало. Бой до дупка за всичко - с клиентите в хотела или ресторанта, за неправилно паркиране, за кофти изпреварване на магистралата, че даже и за лош поглед... Ето така бавно и полека ерата на простаците превзема околния пейзаж. Освен ако не им се каже: Хайде стига! Искаме си обратно цивилизацията! Когато всичко може да се реши с думи. Пък и едно “извинете” никога не е излишно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Поредната идея, с която народът да се позабавлява известно време - щели да дават по два дни отпуск отгоре, за да поощряват непушачите. Ама защо така, господа от ВМРО? Къде остана грижата ви поравно за всички избиратели, къде се изгуби човеколюбието? Ако си мислите, че така ще спечелите още гласове и подкрепа за следващите избори
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя