Простак до простака и бой до дупка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7556573 www.24chasa.bg

Поредното просташко изпълнение - собственик на хотел някъде из Слънчев бряг е толкова гостоприемен, че е готов да подритне своите гости.

И без да броим “туристическите бонуси” в тази история, редно е да се замислим защо все по-често, вместо проблемите да се решават с думи (което е голяма придобивка на цивилизованото човечество), по нашите географски ширини последната дума имат юмруците и ритниците.

Което пък е привилегия на съвременния български простак, независимо че времето на Дивия запад, когато бързите и яростните неизменно са били с предимство, отдавна е отминало. Бой до дупка за всичко - с клиентите в хотела или ресторанта, за неправилно паркиране, за кофти изпреварване на магистралата, че даже и за лош поглед... Ето така бавно и полека ерата на простаците превзема околния пейзаж. Освен ако не им се каже: Хайде стига! Искаме си обратно цивилизацията! Когато всичко може да се реши с думи. Пък и едно “извинете” никога не е излишно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,