Какъв firewall*, за да защити държавата данните на хората

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7562287 www.24chasa.bg

Някой изнесе голямо количество лична информация за милиони българи, целейки да дискредитира държавата. И е критично важно в следващите дни тази държава да покаже, че може да защити своите граждани. При днешното светкавично развитие на технологиите няма система със 100% гаранции срещу кибератака.

Тогава? Владислав Горанов предупреди всички, които се опитат да злоупотребят с информацията на хората, източена от НАП, че тя е защитена и те ще бъдат преследвани от закона. Това е особено важно, защото става дума за много чувствителна информация за пари, имоти, сметки. А има и друго - на месеци разстояние сме от местни избори и изкушени да отстрелят с тази информация политическите противници - колкото щеш.

И ако трябва да бъде допълнен Борисов - не е време за оставки, но освен решения, са небходими видими действия на аналоговата държава към нейните граждани.

* Термин за защита на електронна система, буквално - стена от огън

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Строго наказание за измамника, продавал белина като лекарство

    Прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производство срещу измамник, продавал белина като чудотворно лекарство срещу рак, аутизъм, камъни в бъбреците, бактерии, вируси и др. Това не е обикновена измама и затова прокуратурата, а евентуално и съдът след това трябва да се отнесат с цялата строгост на закона към извършителя.