Какъв firewall*, за да защити държавата данните на хората

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7562287 www.24chasa.bg

Някой изнесе голямо количество лична информация за милиони българи, целейки да дискредитира държавата. И е критично важно в следващите дни тази държава да покаже, че може да защити своите граждани. При днешното светкавично развитие на технологиите няма система със 100% гаранции срещу кибератака.

Тогава? Владислав Горанов предупреди всички, които се опитат да злоупотребят с информацията на хората, източена от НАП, че тя е защитена и те ще бъдат преследвани от закона. Това е особено важно, защото става дума за много чувствителна информация за пари, имоти, сметки. А има и друго - на месеци разстояние сме от местни избори и изкушени да отстрелят с тази информация политическите противници - колкото щеш.

И ако трябва да бъде допълнен Борисов - не е време за оставки, но освен решения, са небходими видими действия на аналоговата държава към нейните граждани.

* Термин за защита на електронна система, буквално - стена от огън

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С камери срещу крадците - лесно е и работи

    С камери срещу крадците - лесно е и работи

    За целия летен сезон в Слънчев бряг са регистрирани и разкрити само 10 грабежа. Рекордът, с който се похвалиха хората от туристическия бранш, се дължи на нещо просто - сложени са 300 камери, които покриват 80% от територията на комплекса. Постижението си е за хвалба, защото през лятото там се събират не само хиляди туристи
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,