Брюксел да не гази с двойни стандарти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7563967 www.24chasa.bg

Брюксел е загрижен дали се спазват принципите на правовата държави във всички членки на ЕС. Затова и Европейската комисия ще следи под лупа гарантирано ли е върховенството на закона, или се нарушава.

Досега само Румъния и България бяха под наблюдение и макар да са членове на ЕС повече от 10 г., все се намира някой и друг висш брюкселски чиновник, който да не е доволен и да се инати, когато стане дума да падне ли въпросният мониторинг.

Но ето че страни като Италия например или Полша дадоха през последните година-две поводи да се говори, че върховенството на закона също не се спазва. И точно затова Брюксел ще затегне дисциплината, така да се каже. Която страна нарушава принципите на правовата държава, ще я удрят през пръстите с отнемане на субсидии.

Всичко, което трябва да знаете за:

Е, добре, ако това е начинът всички да спазват демократичните правила, то тогава нека Брюксел да внимава и да не прилага двойни стандарти, когато пише въпросните доклади.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Важно е да се знае какво има в млякото и салама

    На потребителите често им писва от многобройните регулации, наложени от Брюксел. Но тази, която се задава - с етикети върху храните, за които ще се знае къде и как са произведени, със сигурност ще им хареса. И причината е една-единствена - хората ще знаят какво мляко и сирене купуват и дават на децата си
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,