Брюксел да не гази с двойни стандарти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7563967 www.24chasa.bg

Брюксел е загрижен дали се спазват принципите на правовата държави във всички членки на ЕС. Затова и Европейската комисия ще следи под лупа гарантирано ли е върховенството на закона, или се нарушава.

Досега само Румъния и България бяха под наблюдение и макар да са членове на ЕС повече от 10 г., все се намира някой и друг висш брюкселски чиновник, който да не е доволен и да се инати, когато стане дума да падне ли въпросният мониторинг.

Но ето че страни като Италия например или Полша дадоха през последните година-две поводи да се говори, че върховенството на закона също не се спазва. И точно затова Брюксел ще затегне дисциплината, така да се каже. Която страна нарушава принципите на правовата държава, ще я удрят през пръстите с отнемане на субсидии.

Е, добре, ако това е начинът всички да спазват демократичните правила, то тогава нека Брюксел да внимава и да не прилага двойни стандарти, когато пише въпросните доклади.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кабинетите на медсестрите - плюс за болния

    Две главни ползи ще има, ако акушерки и медицински сестри имат право да разкриват самостоятелни кабинети. Първата и най-важната е за пациентите. Подобна стъпка със сигурност ще облекчи натоварването на общопрактикуващите лекари и ще стопи опашките пред тях за дребни манипулации или за проследяване на бременност.
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов