Плащай! Дори да си мъртъв по шофьорска книжка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7567427 www.24chasa.bg

Казват, че по времето на социализма в предприятия с опасно производство имало следния лозунг: “Бъди нащрек! Миг невнимание и после цял живот мъртъв!” Един вид - всестранна грижа за човека.

В днешните демократични времена пред КАТ оказа се можеш да си “мъртъв по шофьорска книжка”.

Това правило се родее само с прословутия параграф 22 от романа на Джоузеф Хелър.

Но дори да се водиш мъртъв по шофьорска книжка, ти можеш да бъдеш спиран, актуван, глобяван с електронен фиш и дори тестван: “Е, кво праим сеа? Ще се глобяваме или да?” Затова преди да тръгнете, винаги си включвайте светлините. Така срещите ви със служителите на КАТ ще намалеят, а вие ще се чувствате повече жив.

Заедно с жълтата жилетка (някой спомня ли си за нея?) си купете и подходящ костюм за Хелоуин. Може да помогне в напечена ситуация. И най-важното - не се отчайвайте! Както нашата полиция, така и нашият КАТ ни пази. Независимо дали сме живи, или мъртви...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Строго наказание за измамника, продавал белина като лекарство

    Прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производство срещу измамник, продавал белина като чудотворно лекарство срещу рак, аутизъм, камъни в бъбреците, бактерии, вируси и др. Това не е обикновена измама и затова прокуратурата, а евентуално и съдът след това трябва да се отнесат с цялата строгост на закона към извършителя.