НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7570736 www.24chasa.bg

Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните.

Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.

Гражданите обаче ги интересуват основно две неща. Първото е да получат логично обяснение защо е допуснато подобно изтичане на лична информация и кого ще накажат за хакерското събитие.

Второто е още по-важно - всеки от засегнатите иска да знае лично доколко е потърпевш и как може да се предпази от нежелателни бъдещи последствия с нерегламентирания достъп до личните му данни. Точно затова НАП да сяда и да пише писма на всеки един от засегнатите 4 милиона българи, и то по-бързо. Дори ако това означава морето за данъчните това лято да бъде зад компютрите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кабинетите на медсестрите - плюс за болния

    Две главни ползи ще има, ако акушерки и медицински сестри имат право да разкриват самостоятелни кабинети. Първата и най-важната е за пациентите. Подобна стъпка със сигурност ще облекчи натоварването на общопрактикуващите лекари и ще стопи опашките пред тях за дребни манипулации или за проследяване на бременност.
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов