НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7570736 www.24chasa.bg

Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните.

Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.

Гражданите обаче ги интересуват основно две неща. Първото е да получат логично обяснение защо е допуснато подобно изтичане на лична информация и кого ще накажат за хакерското събитие.

Второто е още по-важно - всеки от засегнатите иска да знае лично доколко е потърпевш и как може да се предпази от нежелателни бъдещи последствия с нерегламентирания достъп до личните му данни. Точно затова НАП да сяда и да пише писма на всеки един от засегнатите 4 милиона българи, и то по-бързо. Дори ако това означава морето за данъчните това лято да бъде зад компютрите.

  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност