НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7570736 www.24chasa.bg

Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните.

Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.

Гражданите обаче ги интересуват основно две неща. Първото е да получат логично обяснение защо е допуснато подобно изтичане на лична информация и кого ще накажат за хакерското събитие.

Второто е още по-важно - всеки от засегнатите иска да знае лично доколко е потърпевш и как може да се предпази от нежелателни бъдещи последствия с нерегламентирания достъп до личните му данни. Точно затова НАП да сяда и да пише писма на всеки един от засегнатите 4 милиона българи, и то по-бързо. Дори ако това означава морето за данъчните това лято да бъде зад компютрите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Такси без тарифи в болниците не трябва да има

    Такси без тарифи в болниците не трябва да има

    Невероятна фантазия и изобретателност прилагат в някои болници, за да вземат от пациентите още и още пари. Не е само случаят с пациента, който бил накаран да доплати за ползване на операционно легло, какъвто пример даде самият здравен министър. През последните години имаше какви ли не трикове - в някои болници вземат такса за придружител
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока