10 въпроса за избора на Гешев за главен прокурор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7585392 www.24chasa.bg

Понякога ме питат “Колко наказани има от акциите на прокуратурата?”. Присъди има, то е ясно

Преди 7 г. за пръв път мой разследващ материал се появи на челото на в. “168 часа”, по-късно и на в. “24 часа”. И не защото съм изпълнявала нечия поръчка - просто тогава започна моята лична битка с криминалния контингент.

Пишех за нещата, които съм видяла с очите си - не съм ги чула случайно, не ми ги е разказал някой, не съм извличала информация и от полицията. Подписвах се с псевдоним - притеснявах се от всички, които с днешна дата са заключени или мъртви. Имаше и заведено дело срещу мен за клевета от контингента. За радост, го спечелихме. 7 г. по-късно аз имам много спечелени битки срещу контингента благодарение на трите си издадени книги.

Имам няколко въпроса към всички, които са против избора на Гешев за главен прокурор:

1. Харесваше ли ви рекетът, палежите, наказателните акции и убийствата по морето? ( На 30 юли тръгва делото срещу Митьо Очите.)

2. Харесваше ли ви тихичко да наблюдавате как семейство Баневи плячкосва предприятия и бизнеси, даващи работа на обикновения човек? Допадаше ли ви неплащането на заплатите на семейства, разчитащи на тези пари, и задлъжняването им с кредити? Или за тия няколко хиляди човечета не ви пука?

3. Впечатляваха ли ви мутренските изпълнения и задължаването със силови акции да прехвърляте имотите си на ключови фигури в ъндърграунда в Северна България? Срещу такива хора спецпрокуратурата успя да защити обвинението си. Присъди също има.

4. Очароваше ли ви дейността на #наглите и #килърите? Зрелищно беше да слушаме как някакви хора отвличат и убиват, но ако не е вашето дете, не ви пукаше дали виновните ще получат присъди, нали?

5. Колко от вас, протестиращите, направиха нещо в полза на обществото? Бих искала да прочета, и какво.

6. Изпитвахте ли удоволствие, когато децата ви изпадаха в състояние на транс след употреба на дрога, купена от двора на училището? Спомняте ли си момчето, което почина в съня си след употреба на китайска дрога? Сега си спомнете и колко тонове наркотици бяха заловени през последната година в България. Ще ми се да направите паралел с разхождащите се спокойно наркобосове и лакеите им в предишните правителства при предишните прокурори и техните министри. Да разкажа ли пак за разстрела, който се случи пред очите на всички на “Витошка”?

7. Кой днес има интерес Гешев да не бъде избран за главен прокурор? Дали не са същите, които пострадаха от залавянето на главните им спонсори?

8. Хубаво ли ви беше да живеете в бум на телефонни измами? Сега си спомнете за успешната акция на спецпрокуратурата преди няколко месеца?

9. Имаше ли теч на информация по време на служебните правителства за акции на спецпрокуратурата за определени хора? Аз отговора го знам, вас питам дали ви е ясно.

10. Борис Велчев не беше ли също единствен кандидат за главен прокурор и имаше ли тогава протести?

Била съм в Специализирания съд, в прокуратурата също, винаги като свидетел заради работата ми.

Понякога ми се включват хора, които казват “Колко наказани има от акциите на прокуратурата?”. Присъди има, то е ясно. Няма да изпадам в конкретика, защото преди не съм забелязала да ви е вълнувало нито криминално престъпление, нито присъда. Но има и друг ключов елемент - срещу колко пари някой свидетел си затваря устата и спъва работата на прокурорите? Срещу каква сума журналистите прикриват определени факти за подсъдими и в каква насока същите бутат общественото мнение? Тук не говорим за цензура, тук говорим за апетитна сделка. Хубаво е да се научите да правите разлика между двете неща.

И пак да повторя, ако някой не ме е разбрал правилно, не говоря от позицията чух, а от позицията видях.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя