Социалисти, не е добре да правите пир и сеир по време на чума

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7590769 www.24chasa.bg

Не говори добре за БСП да се опитва да печели дивиденти и избиратели от драмата на бай Пенчо с едното прасенце и на собствениците на огромните свинекомплекси, които губят животните и бизнеса си в борбата с африканската чума.

Протестът в с. Мрамор, за който се говори, че е организиран от червения кмет на селото, е знак, че се опитва да яхне точно тази масова човешка и животинска трагедия. За повече кресливост бяха привикани хора, които не са от селото, които свиня са помирисвали сигурно само на пържола.

Помага ли с нещо на когото и да било този протест? Не. Справя ли се с проблема? Не. Африканската чума далеч не е само български проблем - Румъния, Литва, Китай, се борят от години с него. Ваксина няма. Затова колят заразените животни. Не е национално отговорна позиция да нахъсваш хората по селските площади. Не е добре да правиш пир и сеир по време на чума.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без винетка там, където се движи градският транспорт

    Без винетка там, където се движи градският транспорт

    Проблемът “докъде с винетка” се задълбочи, защото бе изгубено много време в мудни преговори между Пътната агенция и някои общини. От общините успокояваха гражданите, че няма да се иска винетка в рамките на големия град, докато една сутрин най-неочаквано крайградските селища не осъмнаха със знака за задължително платен стикер
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност