Социалисти, не е добре да правите пир и сеир по време на чума

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7590769 www.24chasa.bg

Не говори добре за БСП да се опитва да печели дивиденти и избиратели от драмата на бай Пенчо с едното прасенце и на собствениците на огромните свинекомплекси, които губят животните и бизнеса си в борбата с африканската чума.

Протестът в с. Мрамор, за който се говори, че е организиран от червения кмет на селото, е знак, че се опитва да яхне точно тази масова човешка и животинска трагедия. За повече кресливост бяха привикани хора, които не са от селото, които свиня са помирисвали сигурно само на пържола.

Помага ли с нещо на когото и да било този протест? Не. Справя ли се с проблема? Не. Африканската чума далеч не е само български проблем - Румъния, Литва, Китай, се борят от години с него. Ваксина няма. Затова колят заразените животни. Не е национално отговорна позиция да нахъсваш хората по селските площади. Не е добре да правиш пир и сеир по време на чума.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,