Как да привлечеш средния китаец - въпрос за милиарди

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7597898 www.24chasa.bg

Как да се привлече китайският турист - за всяка страна, която разчита на туризъм, това е въпрос не за милиони, а за милиарди.

В Китай живее повече от една пета от световното население, но от гледна точка на туризма важно е, че там има една увеличаваща се средна класа - хора, които имат пари да си позволят пътуване в чужбина, любопитни са да разглеждат нещо много различно от тяхната страна.

Затова много добавена стойност има в усилието да бъдат привлечени повече китайски туристи. В нашия регион Гърция и Хърватия са напреднали в тази посока. За нас, а и за съседите ни има смисъл в едно туристическо коопериране, защото общият интерес е видим.

А туристът иска пътуването му, освен да е интересно, да е лесно. Затова визовите пречки трябва да отпадат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Поредният ревнив убиец раздава правосъдие

    Поредният ревнив убиец раздава правосъдие

    Поредното жестоко престъпление от ревност и поредната жена, изгубила живота си само защото мъжът до нея така е решил. “Защитавал си честта, тя била по-важна от живота”, пише въпросният мъж във фейсбук, сякаш там, в социалната мрежа, очаква да получи разрешително да извърши престъплението си. Явно такива като него стават все повече - по около 40
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност