Как да привлечеш средния китаец - въпрос за милиарди

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7597898 www.24chasa.bg

Как да се привлече китайският турист - за всяка страна, която разчита на туризъм, това е въпрос не за милиони, а за милиарди.

В Китай живее повече от една пета от световното население, но от гледна точка на туризма важно е, че там има една увеличаваща се средна класа - хора, които имат пари да си позволят пътуване в чужбина, любопитни са да разглеждат нещо много различно от тяхната страна.

Затова много добавена стойност има в усилието да бъдат привлечени повече китайски туристи. В нашия регион Гърция и Хърватия са напреднали в тази посока. За нас, а и за съседите ни има смисъл в едно туристическо коопериране, защото общият интерес е видим.

А туристът иска пътуването му, освен да е интересно, да е лесно. Затова визовите пречки трябва да отпадат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Когато е засегнато чувството за справедливост

    33 годишният Валентин Маринов, който уби 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла, първо бе осъден на 20 г. затвор, а след това присъдата му бе намалена на 3 г. Хората, които намират присъдата за несправедлива, се събраха вчера на протест в София. Тук е засегнато нормалното човешко чувство за справедливост - онова
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,