Тарикатите с болничните да върнат парите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7603013 www.24chasa.bg

Само едно бързо сравнение е достатъчно, за да се види с невъоръжено око, че разни тарикати си удължават ваканциите с менте болнични. Защото са толкова здрави, че по Гергьовден и Великден палят колите и отиват на плаж в съседна Гърция.

Но за да не си изхабят дните за отпуск, прибавят към дългите почивни дни и малко от “болничните”, издадени с любезното съдействие на познати лекари.

Тарикати, които живот си живеят на чужд гръб (защото източват касата на НОИ), винаги е имало и ще има. Докато някой не ги удари здраво през пръстите. Е, сега със сигурност ще има идеи как да се затегне режимът за издаване на болнични, от което може да пострадат хората със сериозни болести.

Тук е обаче мястото на НОИ - да разплете историите с фалшивите болнични и да си търси парите от онези, които са злоупотребили с тази социална придобивка. И да ги накарат да си върнат парите от менте болничните - тогава този номер повече няма да минава.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга