Тарикатите с болничните да върнат парите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7603013 www.24chasa.bg

Само едно бързо сравнение е достатъчно, за да се види с невъоръжено око, че разни тарикати си удължават ваканциите с менте болнични. Защото са толкова здрави, че по Гергьовден и Великден палят колите и отиват на плаж в съседна Гърция.

Но за да не си изхабят дните за отпуск, прибавят към дългите почивни дни и малко от “болничните”, издадени с любезното съдействие на познати лекари.

Тарикати, които живот си живеят на чужд гръб (защото източват касата на НОИ), винаги е имало и ще има. Докато някой не ги удари здраво през пръстите. Е, сега със сигурност ще има идеи как да се затегне режимът за издаване на болнични, от което може да пострадат хората със сериозни болести.

Тук е обаче мястото на НОИ - да разплете историите с фалшивите болнични и да си търси парите от онези, които са злоупотребили с тази социална придобивка. И да ги накарат да си върнат парите от менте болничните - тогава този номер повече няма да минава.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо в други страни колите са повече, а катастрофите - по-малко

    Стряскаща статистика публикува Евростат - България е първа в Европейския съюз по смърт при катастрофи. У нас смъртните случаи са 64 на 1 милион жители, докато средното за ЕС ниво е 23 такива случая - почти три пъти по-малко. И то при условие, че в България броят на колите е най-малък на глава от населението сред европейските страни.