Тарикатите с болничните да върнат парите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7603013 www.24chasa.bg

Само едно бързо сравнение е достатъчно, за да се види с невъоръжено око, че разни тарикати си удължават ваканциите с менте болнични. Защото са толкова здрави, че по Гергьовден и Великден палят колите и отиват на плаж в съседна Гърция.

Но за да не си изхабят дните за отпуск, прибавят към дългите почивни дни и малко от “болничните”, издадени с любезното съдействие на познати лекари.

Тарикати, които живот си живеят на чужд гръб (защото източват касата на НОИ), винаги е имало и ще има. Докато някой не ги удари здраво през пръстите. Е, сега със сигурност ще има идеи как да се затегне режимът за издаване на болнични, от което може да пострадат хората със сериозни болести.

Тук е обаче мястото на НОИ - да разплете историите с фалшивите болнични и да си търси парите от онези, които са злоупотребили с тази социална придобивка. И да ги накарат да си върнат парите от менте болничните - тогава този номер повече няма да минава.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар. Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души. Не е за вярване
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,