Хаосът от Брекзит идва след 72 дни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7611715 www.24chasa.bg

Високомерието на англичаните към континента и тежките спомени за величието на империята този път изиграха лоша шега на Великобритания, която е на път да хвърли страната в хаос само след 72 дни. Това е крайният срок, който премиерът Борис Джонсън даде за Брекзит. И макар че само 34% от англичаните са съгласни на излизане от ЕС без сделка с Брюксел, все по-вероятно е да се случи точно това.

Затова на Острова пишат кошмарни сценарии и се готвят за дефицит на горива, храни и лекарства плюс хаос по границите и митническите бюра. Правителството в Лондон вече отдели 6 милиарда лири, за да тушира първоначалния хаос. Колко още ще се дадат, за да премине Великобритания през иглените уши на Брекзита - това не го пише дори и в най-черните сценарии за близкото бъдеще на Острова.

Добре ще е впрочем и България да се подготви за хаоса от Брекзит - веднъж като държава от ЕС, и втори път - заради ситуацията, в която ще попаднат близо четвърт милион българи, на които София ще трябва активно да помага.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,