Хаосът от Брекзит идва след 72 дни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7611715 www.24chasa.bg

Високомерието на англичаните към континента и тежките спомени за величието на империята този път изиграха лоша шега на Великобритания, която е на път да хвърли страната в хаос само след 72 дни. Това е крайният срок, който премиерът Борис Джонсън даде за Брекзит. И макар че само 34% от англичаните са съгласни на излизане от ЕС без сделка с Брюксел, все по-вероятно е да се случи точно това.

Затова на Острова пишат кошмарни сценарии и се готвят за дефицит на горива, храни и лекарства плюс хаос по границите и митническите бюра. Правителството в Лондон вече отдели 6 милиарда лири, за да тушира първоначалния хаос. Колко още ще се дадат, за да премине Великобритания през иглените уши на Брекзита - това не го пише дори и в най-черните сценарии за близкото бъдеще на Острова.

Добре ще е впрочем и България да се подготви за хаоса от Брекзит - веднъж като държава от ЕС, и втори път - заради ситуацията, в която ще попаднат близо четвърт милион българи, на които София ще трябва активно да помага.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Поредната идея, с която народът да се позабавлява известно време - щели да дават по два дни отпуск отгоре, за да поощряват непушачите. Ама защо така, господа от ВМРО? Къде остана грижата ви поравно за всички избиратели, къде се изгуби човеколюбието? Ако си мислите, че така ще спечелите още гласове и подкрепа за следващите избори
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя