Могат ли рокаджиите да управляват чалгаджиите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7615470 www.24chasa.bg

Като направят “умна” партия, първият въпрос е ще стигне ли 4 на сто, когато кючекчия направи партия, питат веднага с кого ще управлява

Всеки втори слуша чалга, а всеки шести - рок. Добре, че не са питали колко слушат Моцарт и Вивалди... Трагедия - скубят си косите интелектуалци и естети - как да живееш нормално в това общество!? Аман!

Тези, които слушат рок (евентуално Вивалди), би трябвало да имат достатъчно акъл, за да манипулират и насочват поведението на тълпата, която друса гьобеци.

Вечното нещастие на българските интелигенти (някак си сродени с Васисуалий Лоханкин и “великата шаячна правда”) - умни са, но не ги разбират. Как да те разбере говедото?

То разбира или от сопа (което не е препоръчително за обществото като цяло), или от манипулация, която да го убеди, че му е изгодно да прави нещо, а друго да не прави.

Ако умните не могат да управляват глупавите, глупавите - по силата на мнозинството си - управляват умните. При нас ченгета и мутраци, наследени от др. Живков, получиха и парите - освен вродената си наглост и простотия. Лошо! Тежко!

Уважаеми интелектуалци и естети, единственият ни шанс е да изкараме допълнителна гънка и да започнем ние да управляваме чалгаджиите, а не те нас. Трудна работа... Като направят “умна партия”, първият въпрос е ще стигне ли 4 на сто... Когато кючекчия направи партия, питат веднага с кого ще управлява... По мажоритарната система... Е, за какво ви е този акъл?

Във фейсбук

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

    Поредната идея, с която народът да се позабавлява известно време - щели да дават по два дни отпуск отгоре, за да поощряват непушачите. Ама защо така, господа от ВМРО? Къде остана грижата ви поравно за всички избиратели, къде се изгуби човеколюбието? Ако си мислите, че така ще спечелите още гласове и подкрепа за следващите избори
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя