Могат ли рокаджиите да управляват чалгаджиите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7615470 www.24chasa.bg

Като направят “умна” партия, първият въпрос е ще стигне ли 4 на сто, когато кючекчия направи партия, питат веднага с кого ще управлява

Всеки втори слуша чалга, а всеки шести - рок. Добре, че не са питали колко слушат Моцарт и Вивалди... Трагедия - скубят си косите интелектуалци и естети - как да живееш нормално в това общество!? Аман!

Тези, които слушат рок (евентуално Вивалди), би трябвало да имат достатъчно акъл, за да манипулират и насочват поведението на тълпата, която друса гьобеци.

Вечното нещастие на българските интелигенти (някак си сродени с Васисуалий Лоханкин и “великата шаячна правда”) - умни са, но не ги разбират. Как да те разбере говедото?

То разбира или от сопа (което не е препоръчително за обществото като цяло), или от манипулация, която да го убеди, че му е изгодно да прави нещо, а друго да не прави.

Ако умните не могат да управляват глупавите, глупавите - по силата на мнозинството си - управляват умните. При нас ченгета и мутраци, наследени от др. Живков, получиха и парите - освен вродената си наглост и простотия. Лошо! Тежко!

Уважаеми интелектуалци и естети, единственият ни шанс е да изкараме допълнителна гънка и да започнем ние да управляваме чалгаджиите, а не те нас. Трудна работа... Като направят “умна партия”, първият въпрос е ще стигне ли 4 на сто... Когато кючекчия направи партия, питат веднага с кого ще управлява... По мажоритарната система... Е, за какво ви е този акъл?

Във фейсбук

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,