Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7620873 www.24chasa.bg

Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично.

Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази. Не е демократично и заради вашата упоритост срещу ваксините днес с парите на останалите да ви се плаща лечението на отдавна забравени болести като туберкулозата. Която се завръща, защото в гетата не се ваксинират от страх, че имунизацията ги стерилизирала, защото уж съвременни млади хора решават, че ваксината ще ги обрече на смърт в адски мъки.

Всеки има право да се връзва на глупости. Но няма право да ги налага на цяло общество. Когато въпросът е дали да оставим здравето на цяло общество в ръцете на едно малцинство от кресливи и предубедени хора, то отговорът е един - не. В здравето няма демокрация, ваксините са задължителни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

    Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

    НАП все повече заприличва на съвременна институция, която има за цел не само да гони длъжниците и да следи за повече приходи в хазната, но и спестява излишни усилия на тези, които я пълнят. Едно от тях е гласуваната законова промяна хората да не дават бележки, ако ползват данъчни облекчения, а НАП сама да попълва информацията
  • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър