Защо плащат заплати на надзирателите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7624356 www.24chasa.bg

Докато полицията трескаво издирва двамата избягали молдовци из цяла България, всякакви експерти се изявиха с коментари, а един дори призна: Няма никаква философия да се избяга от затворническото общежитие.

От друга страна, човек направо се чуди защо въобще бягат въпросните касоразбивачи, когато в едно затворническо общежитие е повече от хубаво. Имат си мобилни телефони, фитнес на открито, спокойствие и силна храна (все по европейски образец). Избягали по къси панталони, тениски и маратонки - нямат унизителните за един затворник дрехи, та да ги познаят хората на първата пряка след бягството.

От трета страна обаче, логично изпъква въпросът за какво въобще има надзиратели и защо им плащат заплатите, щом списъкът с избягалите затворници набъбва, а и когато хукнат да бягат, единствено чистачката се опитва да ги догони до портала? Така че или надзирателите да си вършат работата, или да не им плащат заплати - няма смисъл.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Агитирайте, а не купувайте гласове

    Агитирайте, а не купувайте гласове

    Цели 900 000 избиратели все още не са решили за кого да гласуват на местните избори тази неделя. Това са все хора, които се колебаят кой да стане кмет на техния град или община. Те или не са успели да чуят управленската програма и обещанията на кандидатите в тяхното населено място, или ще импровизират в тъмната стаичка в последния момент
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,