Кой проспа сметищата по магистралите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7627677 www.24chasa.bg

Почти два милиона лева ще струва на данъкоплатците отстраняването на щетите по моста на магистрала “Струма”, който бе повреден от пожар на сметището под него. Едва след този инцидент различните отговорни институции си отвориха очите за един сериозен проблем по пътищата на цяла България. Накъдето и да се обърнеш, под мостове и виадукти кипи бурна и главно - незаконна стопанска дейност.

После става голямата беля - я пожар, я наводнение, и пак се почват едни проверки, едни чудеса. Придружени с ново харчене на грешни пари затова, че някой си струпал купища боклуци или гледа кози под моста на магистралата. И да го накажат, то е ясно, че виновникът няма да плати глобата.

Но по-голямата вина е на разните там агенции и инспекции - къде дремят и защо не виждат очевидното? Как под прозорците им едни хора си струпват камари сметища колкото двуетажна къща, а те не ги забелязват или не могат да погнат виновните? Ако не искат и не могат да си вършат работата - да ги закриват. И без това полза няма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Агитирайте, а не купувайте гласове

    Агитирайте, а не купувайте гласове

    Цели 900 000 избиратели все още не са решили за кого да гласуват на местните избори тази неделя. Това са все хора, които се колебаят кой да стане кмет на техния град или община. Те или не са успели да чуят управленската програма и обещанията на кандидатите в тяхното населено място, или ще импровизират в тъмната стаичка в последния момент
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,