Този път Корнелия Нинова е права: НАП и гражданите са жертви - не трябва да плащат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7629657 www.24chasa.bg

Странният случай от онзи ден, когато Комисията за защита на личните данни наложи милионна глоба на НАП заради това, че приходната агенция е била хакната и данните на много българи бяха придобити и разпространени от фирмата “ТАД груп”, предизвика много коментари.

Разбираемо е да бъдат глобени или наказани по друг начин някакви служители от НАП за това, че не са свършили работата си по опазването на данните.

Това държавна служба да глобява друга държавна служба, е нонсенс. Колективна вина няма - тя винаги е лична.

Но милионната глоба към НАП означава, че една държавна служба прехвърля пари от един в друг джоб, а всъщност сметката се плаща от българските граждани. Затова Корнелия Нинова, която се противопостави публично на тази глоба, безспорно е права.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Агитирайте, а не купувайте гласове

    Агитирайте, а не купувайте гласове

    Цели 900 000 избиратели все още не са решили за кого да гласуват на местните избори тази неделя. Това са все хора, които се колебаят кой да стане кмет на техния град или община. Те или не са успели да чуят управленската програма и обещанията на кандидатите в тяхното населено място, или ще импровизират в тъмната стаичка в последния момент
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,