Кметската битка - без кални номера

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7633233 www.24chasa.bg

По-малко от два месеца остават до кметските избори и макар официално кампанията да не е започнала, първата седмица на септември с основание ще се нарече кметска. Защото се очаква Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да потвърдят участието си в битката за София - сочена от всички като най-важната в тези местни избори.

Мнозина смятат, че изборите за местна власт - издание 2019-а, ще минат под знака на кални номера и компромати. Дано не стана така - най-малкото защото кандидатите са мажоритарни и хората добре ги познават. А и историята на изборите след 1990 г. показва, че който се опитва да играе със злепоставящи противника аргументи, губи, и то тежко.

Явно гражданите все по-малко се влияят от сладки приказки и празни обещания.

Далеч по-важно е да питат кандидатите какво обещават и как гарантират, че ще бъде изпълнено. И главното - да бъдат прагматични и да залагат на хора, които са показали, че могат да работят за своя град.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,