Кметската битка - без кални номера

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7633233 www.24chasa.bg

По-малко от два месеца остават до кметските избори и макар официално кампанията да не е започнала, първата седмица на септември с основание ще се нарече кметска. Защото се очаква Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да потвърдят участието си в битката за София - сочена от всички като най-важната в тези местни избори.

Мнозина смятат, че изборите за местна власт - издание 2019-а, ще минат под знака на кални номера и компромати. Дано не стана така - най-малкото защото кандидатите са мажоритарни и хората добре ги познават. А и историята на изборите след 1990 г. показва, че който се опитва да играе със злепоставящи противника аргументи, губи, и то тежко.

Явно гражданите все по-малко се влияят от сладки приказки и празни обещания.

Далеч по-важно е да питат кандидатите какво обещават и как гарантират, че ще бъде изпълнено. И главното - да бъдат прагматични и да залагат на хора, които са показали, че могат да работят за своя град.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

    Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

    НАП все повече заприличва на съвременна институция, която има за цел не само да гони длъжниците и да следи за повече приходи в хазната, но и спестява излишни усилия на тези, които я пълнят. Едно от тях е гласуваната законова промяна хората да не дават бележки, ако ползват данъчни облекчения, а НАП сама да попълва информацията
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката