Изходът на кметския вот в София ще зависи от кампаниите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7637245 www.24chasa.bg

Битката за София ще е оспорвана, защото имаме две много силни кандидатури - и добре подкрепени, и добре аргументирани.

Първоначално вероятно Фандъкова ще е с предимство на базата на по-голямата подкрепа за ГЕРБ в София, по-големия си опит, както и на статуквото. Не смятам, че изходът в София е предрешен. Той ще зависи от кампаниите на двете кандидатки и коя от тях ще успее да извади по-добри аргументи и да убеди хората, че има по-добър проект и че би работила по-добре.

Аргументът “София е дясна и синя” безспорно ще има влияние, но трябва да си дадем сметка, че и София вече е друга. Само за последните 10 г. населението ѝ се е увеличило с 250 хиляди души. Това са предимно хора, които идват от провинцията и са с други нагласи. Според мен тези хора не са елитът от градовете, различни от София. Защото елитът на провинцията си се чувства добре в провинцията. Докато прирастът на София е от хора, които са принудени от обстоятелствата да сменят местожителството.

Този прираст вече дава една по-различна картина, в която хората от жълтите павета вече нямат досегашното предимство.

За разлика от мои колеги имам очакване за балотаж в София. Но такава прогноза е прибързана към този момент, независимо от това имам, или нямам данни от сондаж. Решаваща за мен ще бъде кампанията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

    Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

    НАП все повече заприличва на съвременна институция, която има за цел не само да гони длъжниците и да следи за повече приходи в хазната, но и спестява излишни усилия на тези, които я пълнят. Едно от тях е гласуваната законова промяна хората да не дават бележки, ако ползват данъчни облекчения, а НАП сама да попълва информацията
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката