Изходът на кметския вот в София ще зависи от кампаниите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7637245 www.24chasa.bg

Битката за София ще е оспорвана, защото имаме две много силни кандидатури - и добре подкрепени, и добре аргументирани.

Първоначално вероятно Фандъкова ще е с предимство на базата на по-голямата подкрепа за ГЕРБ в София, по-големия си опит, както и на статуквото. Не смятам, че изходът в София е предрешен. Той ще зависи от кампаниите на двете кандидатки и коя от тях ще успее да извади по-добри аргументи и да убеди хората, че има по-добър проект и че би работила по-добре.

Аргументът “София е дясна и синя” безспорно ще има влияние, но трябва да си дадем сметка, че и София вече е друга. Само за последните 10 г. населението ѝ се е увеличило с 250 хиляди души. Това са предимно хора, които идват от провинцията и са с други нагласи. Според мен тези хора не са елитът от градовете, различни от София. Защото елитът на провинцията си се чувства добре в провинцията. Докато прирастът на София е от хора, които са принудени от обстоятелствата да сменят местожителството.

Този прираст вече дава една по-различна картина, в която хората от жълтите павета вече нямат досегашното предимство.

За разлика от мои колеги имам очакване за балотаж в София. Но такава прогноза е прибързана към този момент, независимо от това имам, или нямам данни от сондаж. Решаваща за мен ще бъде кампанията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,