Може ли икономиката да се забърза още

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7640782 www.24chasa.bg

Ръстът на брутния вътрешен продукт в България се запазва и е 3,5% и през второто тримесечие на годината. Новината е добра, защото показва устойчивост на икономиката ни. При това във времена, когато големите западноевропейски икономики изпитват затруднения.

Още по-добра новина е, че има ръст на доходите и на потреблението.

Но ако искаме да догонваме по-бързо останалите държави в Европейския съюз, имаме нужда от още по-голямо нарастване на БВП. Не че 3,5% са малко, но има и държави, които се справят по-добре, при това те също са от бившия социалистически блок. Като например Полша, Унгария и Латвия, където икономиката расте с 5% на година.

А щом като те могат, няма причини и България да не го направи. А с такъв ръст ще се усети и истинско увеличение на доходите и по-висок стандарта на живот.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Когато няма филтри за опасните на пътя

    Когато няма филтри за опасните на пътя

    Преди няколко месеца държавната агенция по пътна безопасност настояваше да се въведат психологически и физически тестове за шофьорите над 60 години заради зачестилите инциденти с хора зад волана на пенсионна възраст. Във вторник 5-годишната Рая от Русе стана третата жертва на 76-годишния шофьор на камион Петко С
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката