Може ли икономиката да се забърза още

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7640782 www.24chasa.bg

Ръстът на брутния вътрешен продукт в България се запазва и е 3,5% и през второто тримесечие на годината. Новината е добра, защото показва устойчивост на икономиката ни. При това във времена, когато големите западноевропейски икономики изпитват затруднения.

Още по-добра новина е, че има ръст на доходите и на потреблението.

Но ако искаме да догонваме по-бързо останалите държави в Европейския съюз, имаме нужда от още по-голямо нарастване на БВП. Не че 3,5% са малко, но има и държави, които се справят по-добре, при това те също са от бившия социалистически блок. Като например Полша, Унгария и Латвия, където икономиката расте с 5% на година.

А щом като те могат, няма причини и България да не го направи. А с такъв ръст ще се усети и истинско увеличение на доходите и по-висок стандарта на живот.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,