Кога “наздраве” не е на здраве

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7642965 www.24chasa.bg

Алкохолът в България е най-евтин в Европейския съюз, показва статистиката. Това обаче не е изненадващо - цените са според доходите. В същата статистика може да се прочете, че процентът от общите разходи, които българинът харчи за алкохол, е приблизително колкото средния за Европа.

Така че нищо лошо няма в сравнително евтиния алкохол, въпросът е как се употребява. Различните нации имат различни култури на пиене.

Проблемът идва с важните въпроси при “консумацията”. Колко? Кога? Къде? Как? И с хора, които уж са възрастни и зрели, а не си знаят мярката, не си дават сметка, че не всяко време и не всяко място място е добро за почерпка, или най-лошото - не са убедени, че е абсолютно недопустимо да сядат на градус зад волана.

И дават лош пример и на децата си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,