Кога “наздраве” не е на здраве

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7642965 www.24chasa.bg

Алкохолът в България е най-евтин в Европейския съюз, показва статистиката. Това обаче не е изненадващо - цените са според доходите. В същата статистика може да се прочете, че процентът от общите разходи, които българинът харчи за алкохол, е приблизително колкото средния за Европа.

Така че нищо лошо няма в сравнително евтиния алкохол, въпросът е как се употребява. Различните нации имат различни култури на пиене.

Проблемът идва с важните въпроси при “консумацията”. Колко? Кога? Къде? Как? И с хора, които уж са възрастни и зрели, а не си знаят мярката, не си дават сметка, че не всяко време и не всяко място място е добро за почерпка, или най-лошото - не са убедени, че е абсолютно недопустимо да сядат на градус зад волана.

И дават лош пример и на децата си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Когато няма филтри за опасните на пътя

    Когато няма филтри за опасните на пътя

    Преди няколко месеца държавната агенция по пътна безопасност настояваше да се въведат психологически и физически тестове за шофьорите над 60 години заради зачестилите инциденти с хора зад волана на пенсионна възраст. Във вторник 5-годишната Рая от Русе стана третата жертва на 76-годишния шофьор на камион Петко С
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката