Ресор "Образование" шанс за страната ни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7644712 www.24chasa.bg

Ако Мария Габриел получи ресор в новата Европейска комисия “Образование и култура”, това ще е шанс за България.Шанс страната ни да се задълбочи в стратегически избрана посока - да модернизира и усъвършенства средното и висшето си образование.

Това е ключът към конкурентоспособни кадри на трудовия пазар - и българския, и европейския. В крайна сметка от образованието зависи всичко - там е солидната основа за повишаване на доходите и към по-добър живот. И за ускоряване на икономиката. Младите хора имат нужда от дипломи, зад които стои сериозна подготовка и умения за бързо променящия се пазар на труда.

Този ресор в български ръце вероятно ще доведе до повече българско участие в европейските образователни програми, повече амбиция и реализация на иновации и наука, а както става ясно - и участие в определянето на дигитални политики в новата ЕК. Образователната програма “Еразъм”, която е в тоззи ресор, също е мощен инструмент.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Когато няма филтри за опасните на пътя

    Когато няма филтри за опасните на пътя

    Преди няколко месеца държавната агенция по пътна безопасност настояваше да се въведат психологически и физически тестове за шофьорите над 60 години заради зачестилите инциденти с хора зад волана на пенсионна възраст. Във вторник 5-годишната Рая от Русе стана третата жертва на 76-годишния шофьор на камион Петко С
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката