Ресор "Образование" шанс за страната ни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7644712 www.24chasa.bg

Ако Мария Габриел получи ресор в новата Европейска комисия “Образование и култура”, това ще е шанс за България.Шанс страната ни да се задълбочи в стратегически избрана посока - да модернизира и усъвършенства средното и висшето си образование.

Това е ключът към конкурентоспособни кадри на трудовия пазар - и българския, и европейския. В крайна сметка от образованието зависи всичко - там е солидната основа за повишаване на доходите и към по-добър живот. И за ускоряване на икономиката. Младите хора имат нужда от дипломи, зад които стои сериозна подготовка и умения за бързо променящия се пазар на труда.

Този ресор в български ръце вероятно ще доведе до повече българско участие в европейските образователни програми, повече амбиция и реализация на иновации и наука, а както става ясно - и участие в определянето на дигитални политики в новата ЕК. Образователната програма “Еразъм”, която е в тоззи ресор, също е мощен инструмент.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,