Одиозният генерал и черният печат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7648350 www.24chasa.bg

Прелюбопитна е информацията, изнесена от прокуратурата по повод разследването срещу председателя на движение “Русофили” Николай Малинов.

Дали той е виновен за шпионаж, дали е имало посредничество при опит за намеса във вътрешните ни работи - това предстои да се докаже.

Интересна тук е и одиозната фигура на генерал-лейтенанта Леонид Решетников. Той се е пенсионирал от КГБ, но както е известно, бивш шпионин няма, още по-малко - бивш шпионин на КГБ.

Генералът периодично изплуваше в най-различни скандали, свързани с политиката и управлението на България. А сега казва, че нямало какво толкова да се шпионира в България, имало страни, които са по-интересни за Русия. Ние обаче знаем, че когато говори шпионин, никак не е задължително казаното да е истина.

Сега прокуратурата е преценила, че има достатъчно доказателства, които дават основание да му бъде наложена забрана да влиза в България. Може би щеше да е добре, ако беше получил “черен печат” дори по-рано.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Човек се учи цял живот, дори след 6 магистратури

    66-годишният проф. Евгений Сачев е студент в Богословския факултет и прави магистратура по най-новата специалност “Църковен мениджмънт” с още над 40 души. Това му е седма магистратура. Освен всичко друго той е дългогодишен преподавател в няколко университета, включително и в СУ, доктор на икономическите науки и по социология и създател на науката
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,