Одиозният генерал и черният печат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7648350 www.24chasa.bg

Прелюбопитна е информацията, изнесена от прокуратурата по повод разследването срещу председателя на движение “Русофили” Николай Малинов.

Дали той е виновен за шпионаж, дали е имало посредничество при опит за намеса във вътрешните ни работи - това предстои да се докаже.

Интересна тук е и одиозната фигура на генерал-лейтенанта Леонид Решетников. Той се е пенсионирал от КГБ, но както е известно, бивш шпионин няма, още по-малко - бивш шпионин на КГБ.

Генералът периодично изплуваше в най-различни скандали, свързани с политиката и управлението на България. А сега казва, че нямало какво толкова да се шпионира в България, имало страни, които са по-интересни за Русия. Ние обаче знаем, че когато говори шпионин, никак не е задължително казаното да е истина.

Сега прокуратурата е преценила, че има достатъчно доказателства, които дават основание да му бъде наложена забрана да влиза в България. Може би щеше да е добре, ако беше получил “черен печат” дори по-рано.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя