Да пазим учителя!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7656053 www.24chasa.bg

Днес е първият учебен ден. По традиция учениците от всички класове във всяко школо тържествено изпращат първолаците към класната стая. Но заедно с това ритуал трябва да има и за техните учители - онези, които им дават знанията и уменията, с които ще прекрачат прага на пълнолетието си след години.

Трябва да стискаме палци на тези съвременни будители да успеят в просветителската си мисия, защото ентусиастите за тази професия намаляват независимо от всичко, което държавата прави да ги задържи.

Трябва също така да се научим да защитаваме учителя и да пазим неговия авторитет. Защото няма на кого другиго да разчитаме в битката за българското бъдеще - днешните деца. Учител без самочувствие и авторитет проектира този недостиг върху учениците си и създава зависими хора.

Затова заедно с децата си сме длъжни да пазим достойнството на българския учител и да го подкрепяме. Исторически той винаги е бил сред най-важните и значими фигури в живота на всяко едно дете. Така да бъде и днес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар. Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души. Не е за вярване
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,