Да пазим учителя!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7656053 www.24chasa.bg

Днес е първият учебен ден. По традиция учениците от всички класове във всяко школо тържествено изпращат първолаците към класната стая. Но заедно с това ритуал трябва да има и за техните учители - онези, които им дават знанията и уменията, с които ще прекрачат прага на пълнолетието си след години.

Трябва да стискаме палци на тези съвременни будители да успеят в просветителската си мисия, защото ентусиастите за тази професия намаляват независимо от всичко, което държавата прави да ги задържи.

Трябва също така да се научим да защитаваме учителя и да пазим неговия авторитет. Защото няма на кого другиго да разчитаме в битката за българското бъдеще - днешните деца. Учител без самочувствие и авторитет проектира този недостиг върху учениците си и създава зависими хора.

Затова заедно с децата си сме длъжни да пазим достойнството на българския учител и да го подкрепяме. Исторически той винаги е бил сред най-важните и значими фигури в живота на всяко едно дете. Така да бъде и днес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-бързо с промените, за да няма ощетени с частните пенсии

    По-бързо с промените, за да няма ощетени с частните пенсии

    Заради малките суми от частните пенсионни фондове, които ще получават първите пенсионери от есента на следващата година, хората очакват някаква смислена промяна, която да е в тяхна полза. Обсъждат се различни варианти, от бизнеса също има идеи как да стане това, за да не се ощетяват близо 200 000 жени
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя