Човек се учи цял живот, дори след 6 магистратури

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7668805 www.24chasa.bg

66-годишният проф. Евгений Сачев е студент в Богословския факултет и прави магистратура по най-новата специалност “Църковен мениджмънт” с още над 40 души. Това му е седма магистратура. Освен всичко друго той е дългогодишен преподавател в няколко университета, включително и в СУ, доктор на икономическите науки и по социология и създател на науката културономия. Също - изследовател на културно-историческото наследство и експерт по сигурност като бивш военен. С две думи, проф. Сачев е живото олицетворение на идеята, че модерният човек се учи цял живот. Този ентусиазиран и любознателен възрастен човек е антипод на вечно оплакващите се наши сънародници, че възрастта за пенсиониране е висока и ще трябва да работят до гроб. Професорът доказва, че никога не е късно да се изучиш. Дори когато си на 66.

Дай боже още много такива ентусиасти и висшисти! Защото колкото повече са хората с дипломи и сериозно отношение към ученето, толкова по-голям напредък за държавата ни.

  • Защо всеки чете 9-те реда от позицията на US посолството различно

    Защо всеки чете 9-те реда от позицията на US посолството различно

    В понеделник вечерта посолството на САЩ в България излезе с позиция, в която се казват неща, основополагащи за демокрацията и правовата държава. Тя, разбира се, е свързана със случващото се в последните дни у нас. Интересното е, че всички страни в политическата турбуленция моментално започнаха да четат зад редовете и всеки откри някакъв смисъл