Дани Каназирева: Влизам в битката за Пловдив, за да управляват знаещи и можещи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7680774 www.24chasa.bg
ДАНИ КАНАЗИРЕВА

- Не може при тези високи данъци хората да се молят за пейки и за асфалтирани улици

- Имаме ясна и конкретна програма от 100 страници за града

- Адвокат Каназирева, какво ви накара да се включите в надпреварата за кмет на Пловдив?

- Желанието ми да дам на Пловдив наистина една различна алтернатива в управлението - професионално подготвена експертиза, уважение към хората, бързи темпове на административното обслужване и силен екип, който да работи за развитието на града. В момента

аз не виждам

такава

алтернатива

извън “Съюз

за Пловдив”

Влизам в битката по няколко причини.

Първо, искам решенията да се вземат в интерес на пловдивчани, а дебатът за бъдещето на града да се върне сред гражданите, в общинския съвет и сред експертите, а не важните решения да се взимат от един човек или на 4 очи.

Второ, смятам, че е време най-подготвените, знаещите да управляват Пловдив, а не партийните апаратчици. Омръзна ми политическата принадлежност да бъде водеща при заемането на постовете.

Трето, диалогът и прозрачността трябва да станат част от управлението. Тоест пловдивчани да знаят как се изразходва всяка стотинка от техните данъци и такси, защото сега няма информация кое колко струва, как го плащаме и какво качество получаваме насреща.

Четвърто, познавам всяка улица и всеки един проблем в града ни.

- Смятате ли, че сте достатъчно подготвена, и имате ли екип, който да управлява по-добре от сегашния?

- Да, категорично. Самата аз съм много добре запозната с местното управление като човек, който вече над осем години активно участва в работата на общинския съвет. Успях да създам екип от прекрасни, способни и всеотдайни хора, защото държа на професионализма и честността. Не ме интересува партийната им принадлежност, тъй като аз

не деля хората

на партии, търся

можещи и

знаещи

- Имате ли приложима програма за управление?

- Аз правя заявка за различно управление, чиято цел е да харесваме живота си в Пловдив и да получаваме качествени услуги от местната власт. Не може при толкова високи данъци и такси хората да се молят за пейка, да им асфалтират улица, да им оправят тротоар, да дишаме мръсен въздух, а ремонтите да са бавни и некачествени. “Съюз за Пловдив” е единствената организация, която към настоящия момент разполага

с детайлна,

конкретна и ясна

програма

за управлението на града. Тя съдържа над 100 страници, и то само с конкретни решения както за Пловдив, така и за всеки един от шестте района на града. Върху програмата сме работили месеци наред. През лятото нашият екип нямахме и 24 часа почивка. Обходихме всяка улица, всеки квартал, проведохме много срещи с гражданите. Денонощно съм писала и работила по програмата ни с реални, точни и мотивирани решения. Знам какво ще правя още от първия ден след изборите.

- Кои са промените, които ще направите, ако бъдете избрана за кмет?

- Смятам, че е време за умно планиране и строг контрол. Задължително трябва да бъдат подготвени краткосрочна и дългосрочна визия за развитие на инфраструктурата. Досега кметовете залагат лесни проекти за милиони, за да залъгват избирателите, че нещо се върши. Скъпите ремонти не увеличиха и един сантиметър от инфраструктурата на Пловдив. Нито един кмет не знае какво се случва под асфалта на града.

- Кои са основните проблеми, които трябва да бъдат решени в следващия мандат?

- Категорично това са подземната и надземната инфраструктура, както и трафикът. Другият проблем, който не търпи отлагане, е данъчната политика. Аз лично като юрист бих прегледала и възложила пълен анализ на таксите, защото от пловдивчани се събират пари, които те не дължат. Не може Пловдив да е с най-високия данък МПС. Изключително важен приоритет, по който аз ще работя, е запазването на зелената система.

Пловдив

се задушава

в резултат на

презастрояването

Превръщаме кварталите в бели гета без нормална среда за живот. Другото нещо, което поставям в програмата за управлението, е грижата за децата на Пловдив.

- Как ще водите предизборната кампания и не се ли страхувате от удари под кръста?

- Моята предизборна кампания ще бъде позитивна. Аз и екипът ми ще говорим какво можем да постигнем за града, посочвайки както винаги конкретни проблеми с решения, без общи приказки и заучени фрази. Дали се страхувам от удари? Няма човек, който да не се страхува от оклеветяване. Но аз мога да декларирам пред хората, че до този момент нямам какво да крия и от какво да се срамувам. Искам да постигна успех със знанията и уважението си към пловдивчани.

CV

Дани Каназирева е завършила право в Пловдивския университет “П. Хилендарски”. Адвокат и доктор по конституционно право, с дисертация на тема “Местната власт в условията на членство на България в Европейския съюз”.

Специализирала британско право и право на Европейския съюз в Кеймбридж, а през 2014 г. - в САЩ по програма “Млади професионалисти в сферата на правосъдието”.

Основател и лидер на “Съюз за Пловдив”, кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата за общински съвет на “Съюз за Пловдив”.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди. Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност