Евелина Славкова: Поведението на Сидеров е обърнато към неговия електорат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7691823 www.24chasa.bg
Евелина Славкова

„Когато наближават избори се появяват такъв тип ситуации със скандали, било то в самолети, в НАТФИЗ или други места. Това поведение е обърнато към неговия електорат", коментира скандалите действия на Волен Сидеров в предаването "Референдум" социоложката Евелина Славкова. Тя посочва, че на последните европейски избори ПП "Атака" има много слаби резултати. "Наблюдава се демобилизация на електората му“, казва още социоложката. Според нея ниската избирателна активност е свързана с недоверието в институциите в България, а не толкова в поведението на конкретни политически фигури. „Няма как политиците да не осъдят скандалните действия на Волен Сидеров, а ако се върнем назад във времето виждаме, че тема за дискусия все по-често става "Свободата на словото". Този скандал ще има някакво значение върху последващи парламентарни избори за Сидеров, но няма да е толкова силно“, казва още тя.

„Сидеров е безспорно последователен в поведението си. Той поставя нас експертите по ПР като негов къстъмърсървис. Трябва някой да го оправдава след това. Скандалното поведение не се случва само в България. Това не дава възможност на другите политически идеи да стигнат до избирателите“, каза ПР експертът Ива Екимова в ефира на Нова тв.

Славкова коментира и предстоящото учредяване на новата партия на Слави Трифонов. „Обикновено в предварителните проучвания се забелява по-голяма подкрепа за новопоявоила се партия, отколкото в действителност е подкрепата за нея в последствие. Много зависи от исканията, за които се бори партията. Вече знаем няколко точки.", казва тя и добари, че Слави Трифонов е познат в светлина на шоу мен, когото харесват много хора, но той не се радва на голяма симпатия като политик.

Всичко, което трябва да знаете за:

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • “Без наука няма сполука” важи с пълна сила и днес

    Когато нашите възрожденци са настоявали българските деца да ходят на училище, защото “Без наука няма сполука”, със сигурност са били визионерите на своето време. И тогава, и особено днес светът няма как да върви напред без научни постижения и изследвания. Затова е и особено важно, че в Софийския университет ще се изгради център за върхови научни
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,