Провокацията с ромските деца да бъде наказана

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7695695 www.24chasa.bg

Не е ясно в чий повреден мозък се е родила идеята да плаши родители от циганските гета в Сливен, Ямбол, Карнобат и Сунгурларе, че социалните служби ще вземат ромски деца, ако не са припознати от бащите им. Тази грозна провокация по разбираеми причини предизвика буквално масова истерия в тези градове.

Страх и паника - това е целта с поредната фалшива новина. Някой очевидно се опитва да манипулира масово хора от ромския етнос. Веднъж, за да изгони трудно върнатите ромски деца в клас. И втори път - изглежда, някои политици се опитват да се заиграват цинично точно преди местните избори, да се правят на спасители.

Дали е нов вид тероризъм, дали е особено успешна употреба на фалшиви новини, дали някой не сондира почвата за други атаки с още по-големи маси от хора? Това са все въпроси, на които отговорите трябва да търсят, и то спешно, от ДАНС, МВР, регионалните служби за защита на децата. Защото подобно посегателство над сигурността на децата в училище е престъпно и то трябва да бъде наказано.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди. Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност