Провокацията с ромските деца да бъде наказана

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7695695 www.24chasa.bg

Не е ясно в чий повреден мозък се е родила идеята да плаши родители от циганските гета в Сливен, Ямбол, Карнобат и Сунгурларе, че социалните служби ще вземат ромски деца, ако не са припознати от бащите им. Тази грозна провокация по разбираеми причини предизвика буквално масова истерия в тези градове.

Страх и паника - това е целта с поредната фалшива новина. Някой очевидно се опитва да манипулира масово хора от ромския етнос. Веднъж, за да изгони трудно върнатите ромски деца в клас. И втори път - изглежда, някои политици се опитват да се заиграват цинично точно преди местните избори, да се правят на спасители.

Всичко, което трябва да знаете за:

Дали е нов вид тероризъм, дали е особено успешна употреба на фалшиви новини, дали някой не сондира почвата за други атаки с още по-големи маси от хора? Това са все въпроси, на които отговорите трябва да търсят, и то спешно, от ДАНС, МВР, регионалните служби за защита на децата. Защото подобно посегателство над сигурността на децата в училище е престъпно и то трябва да бъде наказано.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • “Без наука няма сполука” важи с пълна сила и днес

    Когато нашите възрожденци са настоявали българските деца да ходят на училище, защото “Без наука няма сполука”, със сигурност са били визионерите на своето време. И тогава, и особено днес светът няма как да върви напред без научни постижения и изследвания. Затова е и особено важно, че в Софийския университет ще се изгради център за върхови научни
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,