Важно е да се знае какво има в млякото и салама

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7708497 www.24chasa.bg

На потребителите често им писва от многобройните регулации, наложени от Брюксел. Но тази, която се задава - с етикети върху храните, за които ще се знае къде и как са произведени, със сигурност ще им хареса.

И причината е една-единствена - хората ще знаят какво мляко и сирене купуват и дават на децата си, има ли в млечните продукти и колко е палмовото масло. Ще знаят още дали месото, което сервират на семейната трапеза, е тъпкано с хормони и какво ще “спечелят” от евтиното месо, кашкавал, сладолед, сладкиши.

Крайно време е освен на двойните стандарти в храните да се обърне внимание и на информацията, която получават потребителите. Храната е здраве, няма какво да се лъжем. И който държи на здравето си, иска да е наясно какво купува срещу парите си, кой и как се опитва да го измами с лъскавите опаковки. И още нещо - дано най-после надписите по етикетите да са с нормални букви, защото сега дори и продавачите са въоръжени с лупа, за да ги разчитат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя