Важно е да се знае какво има в млякото и салама

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7708497 www.24chasa.bg

На потребителите често им писва от многобройните регулации, наложени от Брюксел. Но тази, която се задава - с етикети върху храните, за които ще се знае къде и как са произведени, със сигурност ще им хареса.

И причината е една-единствена - хората ще знаят какво мляко и сирене купуват и дават на децата си, има ли в млечните продукти и колко е палмовото масло. Ще знаят още дали месото, което сервират на семейната трапеза, е тъпкано с хормони и какво ще “спечелят” от евтиното месо, кашкавал, сладолед, сладкиши.

Крайно време е освен на двойните стандарти в храните да се обърне внимание и на информацията, която получават потребителите. Храната е здраве, няма какво да се лъжем. И който държи на здравето си, иска да е наясно какво купува срещу парите си, кой и как се опитва да го измами с лъскавите опаковки. И още нещо - дано най-после надписите по етикетите да са с нормални букви, защото сега дори и продавачите са въоръжени с лупа, за да ги разчитат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без правила не става - даже и за тротинетки

    Без правила не става - даже и за тротинетки

    Нашествието на тротинетките по улици, булеварди, тротоари и велоалеи предизвика известен артистично-екологичен хаос в движението и наложи спешно да се пишат правила. Защото и шофьори, и пешеходци в чудо се видяха от новите возила, които се движат абсолютно безразборно и безхаберно в големия град. В момента хора с тротинетки може да се видят
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката