Стига сте ги хвалили тези румънци

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7710764 www.24chasa.bg

Икономическата стабилност е важно нещо, каквото и да си говорим. Съседна Румъния е пред риск да остане без пенсии и заплати на държавните служители. Там спешно назначават за министър-председател съименника на унгарския премиер Лудовик Орбан, за да се спаси страната от колапс.

Очевидно българските политици имат малко повече здрав разум и у нас такова нещо не е допускано от времето на Жан Виденов, независимо кой управлява.

Всъщност тук трябва главно да похвалим данъчната администрация у нас, която тихо и кротко си върши работата и позволява държавата да стои добре. Вероятно има сфери, където нещата не са съвсем добре, но риск от неплащане на пенсиите няма. Българите много обичат да се сравняват с румънците и все не в наша полза. Но очевидно трябва да си променят мнението.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без правила не става - даже и за тротинетки

    Без правила не става - даже и за тротинетки

    Нашествието на тротинетките по улици, булеварди, тротоари и велоалеи предизвика известен артистично-екологичен хаос в движението и наложи спешно да се пишат правила. Защото и шофьори, и пешеходци в чудо се видяха от новите возила, които се движат абсолютно безразборно и безхаберно в големия град. В момента хора с тротинетки може да се видят
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката