Иван Панайотов: Политиката вместо апатия трябва да създава надежда

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7712846 www.24chasa.bg

Нека гласуваме ЗА, а не ПРОТИВ, казва кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик

ЗА промяната,

ЗА правилата и законността,

ЗА почтеността,

ЗА доброто управление

- Г-н Панайотов, половината от кампанията вече мина. До деня на изборите остават по - малко от две седмици. Какво успяхте и какво не успяхте да свършите досега?

- Повечето от това, което бяхме планирали, успяхме да го свършим. Представихме пред обществото основните проблеми на сегашната власт в ключовите направления – финанси, икономика, градоустройство. Това беше важно, за да видим каква ще е отправната ни точка за следващия мандат. Което обаче е по - важното - дадохме конкретни решения на тези проблеми. Но най-важно е да променим начина на управление на общината. Това е в основата. Ако тя продължава да се управлява както досега, не можем да очакваме да се случи нещо по - различно. Вероятно има хора, на които това им харесва, но от постоянните срещи с гражданите виждам, че мнозинството от тях си казват: “Не може повече така.” Това, което все още не сме успели, е да се преборим с апатията, с усещането, че нищо съществено не може да се промени. Хората не са виновни затова, че мислят по този начин. На тях им е омръзнало да бъдат лъгани. Искат най-вече почтеност. Вярвам, че ще успеем да ги убедим, че тяхното участие в изборите този път наистина има смисъл.

- Кои са акцентите в предизборната ви програма? Не им ли е омръзнало на избирателите да слушат за приоритети, инфраструктура и иновации?

- Те искат да бъдат решавани проблемите им, а не само да слушат за тях. А проблемите могат да бъдат решавани ефективно само при наличието на добро управление. Затова

ние им предлагаме

нов обществен

договор за добро

управление

Обществен договор, с който искаме да поставим отношенията между властта и гражданите на нова основа, на ясни принципи и правила на доверие, контрол и отговорност. Това не са празни приказки – така работят по целия свят добрите управления и ние няма нужда да откриваме топлата вода.

Само при това положение можем да постигнем целите в областта на финансите и икономиката, на градоустройството, образованието и спорта. Друг начин няма.

Иначе основният ни акцент е върху обществените финанси, бизнес климата в общината и градоустройствената политика. В тези сфери е необходимо да се предприемат действия още от първия ден на управленския мандат.

Трябва

да се направи одит

на общинските

финанси

Ще реализираме оздравителен план за спиране на финансовото пропадане. Предлагаме и нова философия на програмно финансиране с оглед на стратегическа визия и с цел повишаване ефективността на разходите на общината. Особено важно е да превърнем общината в предвидим и желан партньор както от страна на държавата, така и на инвеститорите. Това означава нулева търпимост към всякакви форми на корупция и злоупотреби. Напълно постижима цел е да повишим три пъти размера на държавното и европейското финансиране при пълно съдействие и използване на експертизата на държавата. Трябва обаче да се захващаме здраво и да пишем добри проекти.

Крайно време е да започнем изпълнение на заложените мероприятия в интегрирания план за развитие на Пазарджик за възстановяване на промишлената зона. Заедно с това ще създадем условия за развитие на нови промишлени зони. Най-важното тук е общината да предостави комуникационен достъп – пътища, вода, електрическа енергия. Предвидили сме ускорена реализация на проект за западен околовръстен път с цел развиване на промишленост в терените около него. Тук имаме уверение за пълно съдействие от държавата.

- Чуват ли ви вашите съграждани?

- Казах ви и в началото на разговора – трудно е. В момента, в който стане въпрос за управлението на общината, и разговорът започва да се върти около думите далавери, схеми, корупция, арогантност. И това е така и в града и в селата. След толкова години на хората им е трудно да си представят, че общината може да се управлява по нормалния начин. За тези две седмици си дадох сметка, че политиката, вместо да създава апатия, трябва да създава и надежда. И за това много се радвам, че всеки следващ ден от кампанията се вижда все по-голям интерес към нашите предложения. Ние се опитваме да сме постоянно сред нашите съграждани, да си говорим очи в очи с тях. Когато няма от какво да се срамуваш, разговорите се получават. Така ще действаме и във властта.

- Как ще изглежда властовият ребус в Пазарджик след изборите?

- Ще изглежда така, както решат гражданите на общината. Който си мисли, че бъдещето ще се реши от тайни сбирки, списъци със “сигурни избиратели”, натиск и заплахи, или живее в собствен свят, или подценява своите съграждани. Искам да успокоя всички – след изборите в Пазарджик всичко ще бъде наред. Ще се оправят нещата. Но за това ни е необходима подкрепата на гражданите.

Първата стъпка

към промяната е

активното участие

на изборите

Колкото повече хора гласуват, толкова по-голяма ще бъде и нашата отговорност в управлението. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще тежи купеният и корпоративният вот. Моят призив е да се гласува ЗА, а не ПРОТИВ. ЗА промяната, ЗА правилата и законността, ЗА почтеността, ЗА доброто управление.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга