И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7714786 www.24chasa.bg

Най-после! Брюксел и Лондон постигнаха сделка за Брекзит, което дава надежда, че задаващият се хаос с излизането на Великобритания от ЕС може да бъде овладян и поставен в разумни граници и за двете преговарящи страни.

И шефът на Европейската комисия Юнкер се зарадва от новината, възторжен е и премиерът Борис Джонсън, а вероятно и Елизабет Втора се усмихва доволна. По-важното е обаче дали самите англичани ще са толкова радостни и доволни от живота си извън ЕС.

А от особена важност е какво в крайна сметка ще се договорят Брюксел и Лондон за статута на стотиците хиляди европейски граждани, които живеят във Великобритания, включително и българските мигранти там. Ще трябва ли да си вадят визи за всяко връщане в родината, или поне тази бюрократична спънка ще им се размине. Лондон вече обяви, че ще иска международен паспорт с биометрични данни от 2020 г. Което със сигурност ще усложни свободното движение на хора между Острова и Европа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без правила не става - даже и за тротинетки

    Без правила не става - даже и за тротинетки

    Нашествието на тротинетките по улици, булеварди, тротоари и велоалеи предизвика известен артистично-екологичен хаос в движението и наложи спешно да се пишат правила. Защото и шофьори, и пешеходци в чудо се видяха от новите возила, които се движат абсолютно безразборно и безхаберно в големия град. В момента хора с тротинетки може да се видят
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката