С камери срещу крадците - лесно е и работи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7717029 www.24chasa.bg

За целия летен сезон в Слънчев бряг са регистрирани и разкрити само 10 грабежа. Рекордът, с който се похвалиха хората от туристическия бранш, се дължи на нещо просто - сложени са 300 камери, които покриват 80% от територията на комплекса.

Постижението си е за хвалба, защото през лятото там се събират не само хиляди туристи, но и спецове в криминалните жанрове. Така че инвестицията в камерите явно работи безотказно. Неведнъж “24 часа” е писал, че когато има камери, намаляват престъпленията, както и нарушенията по пътищата.

И примерът от Слънчев бряг трябва да бъде приложен навсякъде. Не само в големите курортни комплекси, но и в малките градчета и в най-затънтените села. Така работата на полицията ще стане много по-ефективна в разкриването на престъпленията, а и бандитите ще бъдат респектирани. Ясно е, че не може на всеки ъгъл да има патрулиращи полицаи, но когато има камери, със сигурност броят на престъпленията ще спадне драстично.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без правила не става - даже и за тротинетки

    Без правила не става - даже и за тротинетки

    Нашествието на тротинетките по улици, булеварди, тротоари и велоалеи предизвика известен артистично-екологичен хаос в движението и наложи спешно да се пишат правила. Защото и шофьори, и пешеходци в чудо се видяха от новите возила, които се движат абсолютно безразборно и безхаберно в големия град. В момента хора с тротинетки може да се видят
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката