С камери срещу крадците - лесно е и работи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7717029 www.24chasa.bg

За целия летен сезон в Слънчев бряг са регистрирани и разкрити само 10 грабежа. Рекордът, с който се похвалиха хората от туристическия бранш, се дължи на нещо просто - сложени са 300 камери, които покриват 80% от територията на комплекса.

Постижението си е за хвалба, защото през лятото там се събират не само хиляди туристи, но и спецове в криминалните жанрове. Така че инвестицията в камерите явно работи безотказно. Неведнъж “24 часа” е писал, че когато има камери, намаляват престъпленията, както и нарушенията по пътищата.

И примерът от Слънчев бряг трябва да бъде приложен навсякъде. Не само в големите курортни комплекси, но и в малките градчета и в най-затънтените села. Така работата на полицията ще стане много по-ефективна в разкриването на престъпленията, а и бандитите ще бъдат респектирани. Ясно е, че не може на всеки ъгъл да има патрулиращи полицаи, но когато има камери, със сигурност броят на престъпленията ще спадне драстично.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя