50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7719310 www.24chasa.bg

5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар.

Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души.

Не е за вярване, че в най-слънчевия от години есенен месец, без валежи, без затрудняващи пътуването обстоятелства, цели семейства се затриват. Челни удари, превишена скорост - защо? И да отнесем тези тежки загуби на живот към буйния нрав на българския шофьор на пътя, или към слаб контрол, или дори към лошите пътища, няма да върнем загиналите.

Високите скорости не ви правят по-велики и големи, а произвеждат нещастие, като отнемат живот. Добрият шофьор не е безразсъден. Затова карайте умно, за да стигнете живи - нали не сте забравили дългогодишната кампания на “24 часа” срещу джигитите на пътя?

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга