50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7719310 www.24chasa.bg

5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар.

Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души.

Не е за вярване, че в най-слънчевия от години есенен месец, без валежи, без затрудняващи пътуването обстоятелства, цели семейства се затриват. Челни удари, превишена скорост - защо? И да отнесем тези тежки загуби на живот към буйния нрав на българския шофьор на пътя, или към слаб контрол, или дори към лошите пътища, няма да върнем загиналите.

Високите скорости не ви правят по-велики и големи, а произвеждат нещастие, като отнемат живот. Добрият шофьор не е безразсъден. Затова карайте умно, за да стигнете живи - нали не сте забравили дългогодишната кампания на “24 часа” срещу джигитите на пътя?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без правила не става - даже и за тротинетки

    Без правила не става - даже и за тротинетки

    Нашествието на тротинетките по улици, булеварди, тротоари и велоалеи предизвика известен артистично-екологичен хаос в движението и наложи спешно да се пишат правила. Защото и шофьори, и пешеходци в чудо се видяха от новите возила, които се движат абсолютно безразборно и безхаберно в големия град. В момента хора с тротинетки може да се видят
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката