Агитирайте, а не купувайте гласове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7723425 www.24chasa.bg

Цели 900 000 избиратели все още не са решили за кого да гласуват на местните избори тази неделя. Това са все хора, които се колебаят кой да стане кмет на техния град или община. Те или не са успели да чуят управленската програма и обещанията на кандидатите в тяхното населено място, или ще импровизират в тъмната стаичка в последния момент, или просто не се интересуват кой ще седне в кметския стол.

Точно с тези стереотипи ще трябва да се справят кандидатите за местната власт. Остават им броени дни до изборите на 27 октомври, но оптимистичната новина е, че могат да убедят колебаещите се граждани за две неща: първо, да гласуват, и второ - да харесат тяхната програма за управление. Ето защо е важно да се агитира за вота, всеки спечелен глас ще им е от полза. Вместо това някои кандидати и техните политически сили разчитат да купуват гласове, а не да хвърлят сили и енергия в кампанията. Което, разбира се, е порочна практика, която законът наказва.

  • Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Вече месец в България продължава политическата турбуленция. И в нея се активизират хора от всички етажи на обществото - от най-високите, та до сумрачните подземни етажи. Както е известно, в смутни и несигурни времена излизат мошеници от всякакъв вид и калибър. Това е за тях златно време, това е техният “ден година храни”
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи