Здравко Димитров: Търся подкрепа от всички, които искат честен и достъпен кмет

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7738556 www.24chasa.bg

На нас договорки не ни трябват, те са за слабите, казва кандидатът за градоначалник на Пловдив от ГЕРБ

Синята крепост Пловдив се стяга за решителен двубой в неделя, когато на балотаж излизат Здравко Димитров и Славчо Атанасов. Кандидатът за кмет от ГЕРБ е победителят от първия тур с 36,14%, за когото дадоха гласа си 39 777 пловдивчани. Претендентът на НФСБ и ВМРО, който се явява за трети пореден път от 2011 г. насам, получи 16,15%, или 17 775 гласа.

Димитров е уверен, че десният Пловдив няма да допусне човек с леви обещания да го управлява. Той е категоричен, че развитието на втория град трябва да продължи с ГЕРБ. Едно от големите му предимства е, че е бил районен кмет и областен управител и има доверието на премиера Бойко Борисов, което ще допринесе и ползи за града.

На двамата претенденти зададохме еднакви въпроси. Какви са техните виждания и очаквания за бъдещето.

- Г-н Димитров, на каква подкрепа разчитате за балотажа на 3 ноември?

- На всички пловдивчани, за които е важно развитието на Пловдив да продължи. В изборно време всеки обещава чудеса - ще оправят проблемите с трафика, паркирането, чистия въздух, градския транспорт. Аз ще бъда честен с пловдивчани и ще им кажа - всеки развиващ се град има подобни проблеми и те не могат да се решат с магическа пръчка. За моите опоненти може и да е нормално да подвеждат пловдивчани, но за мен не е.

Търся подкрепа от хората, които искат кметът им да е честен, диалогичен и достъпен, да се вслушва в чуждото мнение. Аз

гарантирам, че

имам най-добрия

екип от експерти

и държа всичко, което правя и за което отговарям, да се върши качествено и в услуга на хората. Затова очаквам подкрепа от всички мислещи пловдивчани.

- Участвате ли в задкулисни договорки?

- Никога се съм участвал и няма да го направя. Както вече съм казал, моята съвест е моят началник. ГЕРБ е победителител на първия тур - имаме огромно предимство в битката за кмет на общината, в пъти повече общински съветници от основния ни опонент БСП. Имаме избран кмет на район “Тракия” и петима фаворити в битката за другите 5 района. На нас договорки не ни трябват - те са за слабите.

Още в първите часове след обявяването на резултатите загубилите стартираха офанзива, с която опитват да подменят вота.

С подкрепата на едва един от 20 пловдивчани Славчо Атанасов иска отново да управлява града. Готов е да пусне през задния вход във властта всеки, който му гарантира подкрепа на балотажа. В градското политическо задкулисие се разиграват постове, длъжности, общински предприятия и имоти. Чух, че Славчо Атанасов вече е назначил 72 зам.-кметове в опит да угоди на всички, на които се моли за подкрепа. Това не е моята игра.

Аз разчитам на естествената подкрепа на цялата демократична общност и най-вече на хората, които обичат града си. Те няма да поемат риска да го вкарат в нов застой, познат от 2007 до 2011 г., когато кмет беше Славчо Атанасов.

- Как виждате работата си с общинския съвет и може ли той да работи без ясно мнозинство и партийно представителство?

- ГЕРБ е първа политическа сила в общинския съвет. След изборите предстои да изберем председател, който да задава добър тон за ефективна работа на местния парламент. Иначе

ще работя с

всеки един от

общинските

съветници,

защото зад тях

стоят гласовете

на хиляди

пловдивчани. Необходимо е да се осигури политическа стабилност, за да може да продължи възходящото развитие на Пловдив.

- Кои са първите 3 неща, с които ще се захванете, ако бъдете избран за кмет?

- Започвам с формирането на екипа и гарантирам, че в следващите 4 години Пловдив ще има работеща в услуга на гражданите администрация. Най-важното е да решим проблема с натоварения трафик и да облекчим движението.

Да оптимизираме

градския

транспорт и

да го направим

алтернатива на

личните коли

Това ще доведе и до подобряване качеството на въздуха. Ще ускоря максимално проекта за чиста питейна вода от каскада “Въча”.

- Какъв Пловдив искате да видите през 2023 г.?

- Един проспериращ и спокоен град с много усмихнати хора. Зелен град, с чист въздух и чиста питейна вода, в който живеят успешни пловдивчани.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

 • Реални стимули за покупката на нови коли

  Реални стимули за покупката на нови коли

  България е страната с най-остарял автопарк в Европейския съюз. Което носи последствия - за сигурността на пътя, за екологията и т.н. На този тъжен фон лек оптимизъм вдъхва информацията, че през октомври продажбите на нови коли е с над 9% повече, отколкото миналия октомври. Но достатъчно е човек да излезе на улицата и да види какви съборетини се
 • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

  Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

  Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър